Троян светна – документална хроника на Христо Борисов

Троян светна – поредната документална хроника на Христо Борисов  вчера в Информационно – културния център на града ни бе представена.

Аз  имах честта  да я прегледам  преди няколко дена, когато г-жа Михайлова и г-н Тодоров от името на Общината по случай откриването на клуба  на БЗНС – Троян я подариха . С интерес изслушах презентацията на г-жа Павлина Петрова от Държавен архив Ловеч.

Христо Борисов е работил цяла година върху поредната си троянска хроника. За разлика от книгата за първа популярна банка, която му е била поръчка, тази започва да я твори под въздействието на музите  си (съпруга, приятели от Троян). Къртовският  труд на автора  е допринесъл за разкошната книга, която се чете леко. И най- важното, че  е увлекателна.

Гостите дошли  за да уважат Христо  Борисов,  изслушаха  с интерес и неговия разказ за написването й. Задаваха  въпроси.

Тази среща с троянци ще остане и паметна за Христо, защото тук той се видя с роднини, които не беше виждал 40-т години.И това предизвика сълзи от радост и вълнение  при срещата им. И накрая разбира се  една снимка за спомен на организатори, гости и роднини.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button