Участъците на смъртта по родните шосета

Всяка десета катастрофа на пътя взима жертва

Участъците на смъртта по родните шосета и всяка десета катастрофа на пътя взима жертва

От Нова година солени глоби ще очакват всички нарушители на пътя

Това показват данните на МВР от началото на годината, цитирани от NOVA. До септември при пътни инциденти са загинали 525 души.

Затова от началото на следващата година контролът на пътя се затяга.

Кои са участъците на смъртта?

Най-много катастрофи завършват фатално в областите Видин, Шумен и Ямбол. А в областите Варна, Смолян и София повечето инциденти, за щастие, завършват без жертви. Във Видин например за 9 месеца – при 58 катастрофи загиват 12 души. В Шумен всеки четвърти инцидент взима жертва. А в Ямбол – 50 катастрофи – 11 загинали. В другата крайност е Смолян – където за 9 месеца има само една жертва на пътя – при 56 инцидента.

Пътят от Ботевград към Мездра. Най-черният му участък е така нареченият „турски завой“ – заради десетките обърнати турски тирове, които пътуват към границата.

От Нова година солени глоби ще очакват всички нарушители на пътя. А контролът по най-черните участъци се затяга.

Глобите за бясно шофиране стават двойни, а ако караме с над 100 км/ч в града – ще оставаме и без книжка. Санкции вече ще има и за участие в гонки – 3 хиляди лева глоба и без книжка – за година. Драстично скачат и наказанията за каране в насрещното.

За много от нарушенията катаджиите вече ще ни взимат и книжката на пътя. Ще спират от движение колите на пияните, дрогираните и неправоспособните водачи.

Свързани статии

Back to top button