Започна годината на петела – 10 неща, които трябва да знаем

„Петел“ на китайски звучи като „щастие“

Започна годината на петела, според китайската астрология. По традиция, по случай новата година, китайците пируват 15 дни с обилна трапеза, украса в червено и много шумно празненство, сподели Троян експрес,

Китайската Нова година започва на 28 януари 2017 г. и свършва на 15 февруари 2018 г. като според Източната астрология тя ще премине под знака на Червения огнен петел.

Ето 10 неща, които е добре да знаем за годината на Червения огнен петел:

1. През годината на Огнения петел най-трудно ще бъде в началото. Първите няколко месеца от Китайската Нова година ще бъдат най-тежки, защото тогава всеки от нас ще трябва да се пребори с вредните навици и пороци, с комплексите и страховете си, ако иска да успее след това.

2. През годината на Огнения петел трябва да търсим хармонията с интимната половинка, семейството, приятелите, колегите, защото Петелът е управляван от огнения елемент.

Това е времето, в което всеки един от нас трябва често да се усамотява и да търси вътрешния баланс на ума и душата.

3. През годината на Огнения петел ще работим здраво, защото Петелът е известен със своята целеустременост, ефективност, честност. Това е времето, в което всеки един от нас не само може да гради успешна кариера, но и да преследва мечтите си.

Годината на Огнения петел е невероятно подходяща за успешна самореализация, за усвояване на нови професионални върхове или за смяна на местоработата.

4. През годината на Огнения петел трябва да се отнасяме сериозно към парите и да ги харчим разумно – трезво да преценяваме рисковете и да се разпростираме според джоба си.

Годината ще бъде успешна и за бизнеса. Много от нас ще се замислят за собствена фирма, а по-малките компании ще започнат стремително да растат и да се разширяват, а големите – да превземат нови пазари и територии.

5. През годината на Огнения петел, ако искаме да бъдем здрави, трябва да се обърнем към природата – лечение с билки и гъби, хомеопатия, алтернативни практики, йога, медитация… Не забравяйте да правите и редовно любов, защото освен наслада, сексът е и здраве и гони стреса надалеч.

Годината на Петела обещава увеличаване на болестите на дихателните пътища и епидемиите от грип, а в края на годината трябва да се пазим от опасни травми.

6. През годината на Огнения петел необвързаните имат почти 90% шанс да срещнат любовта на живота си, дори да сключат брак. Ако вече сте създали семейство, това е много благоприятен период да планирате бременност – зачеването ще се случи лесно, бременността ще мине леко, ще родите здраво и спокойно бебе.

7. През годината на Огнения петел всичко ще бъде обагрено в червено, но трябва да избягваме да носим този цвят. Освен за червеното облекло и аксесоари, трябва да забравим и за червените камъни като рубин или гранат.

За да тушираме огнената стихия на червеното, хубаво е да заложим на земните цветове – бежовото, пясъчните нюанси и светложълтото. Кафявото и жълтото са цветовете на Годината на Петела, които са подходящи за всички знаци от Китайския зодиак.

8. През годината на Огнения петел задължително трябва да имаме лилавите нюанси в интериора на дома и офиса. Според Фън шуй, ако заложите на този цвят в обзавеждането, късметът винаги ще е с вас. Лилавото, което се получава от смесването на синьо и червено, символизира сила, благородство, лукс, независимост, креативност, амбиция.

9. През годината на Огнения петел почти всички зодии от Китайския хороскоп ще се чувстват добре. Годината ще бъде супер успешна за хората от зодия Дракон. Отлична за родените под знака на Змия, Вол и Петел. Плъх и Тигър също ги очаква ползотворна година. За Коза, Глиган и Маймуна ще има от всичко – добро и лошо, радост и мъка, смях и сълзи… Заек, Кон и Куче да се готвят за изпитания, защото годината за тях ще бъде най-тежка.

10. През годината на Огнения петел заложете на два камъка – аметист и топаз.

Aмeтиcтът e извecтeн ĸaтo ĸaмъĸa нa „дyxoвнocттa и дoвoлcтвoтo“. Той имa ycпoĸoявaщ и peлaĸcиpaщ eфeĸт, ĸoнтpoлиpa нeгaтивнитe миcли, подпомага пpeoдoлявaнeтo нa cтapи eмoциoнaлни paни, дaвa пpoницaтeлнocт в бизнec дeлaтa.

Toпaзът e мoщeн лeчeбeн ĸaмъĸ, който cтимyлиpa мeтaбoлизмa и xpaнocмилaнeтo, peгyлиpa пpитoĸa нa ĸpъв, успокоява нервите и балансира духа. Cиният тoпaз нacъpчaвa твopчecĸoтo вдъxнoвeниe, yĸpeпвa щитoвиднaтa жлeзa, пoдoбpявa oбмянaтa нa вeщecтвaта и подпомага cвaлянето на ĸилoгpaми. Жълтият тoпaз пpoтивoдeйcтвa нa лoшитe нacтpoeния и ycпoĸoявa paздpaзнитeлнocттa, пpичинeнa oт липcaтa нa cън. Πoмaгa дeтoĸcиĸaциятa нa opгaнизмa и peгeнepaциятa нa тъĸaнитe. Избягвайте да носите розов топаз през годината на Петела, защото той в себе си има червено.

Овен: Заслужена почивка!

Двете предишни тежки години, които минаха под девиза „Цял живот е борба“, остават зад Вас. За родените в този знак дойде времето на събиране на плодовете на усилената работа. Въпреки че не може да се каже, че сами ще паднат под краката Ви. За да получите нещо, е необходимо само да положите малко усилия и да бъдете внимателни.

Телец: Дойде време да се наслаждавате на живота!

Годината на маймуна е зад Вас, а това означава и минало, неуспехите, пораженията и постоянното напрежение. Накрая дойде времето, когато ще се успокоите, отпуснете и ще получите удовлетвореност от живота. Звездите, разбира се, не гарантират, че всичко ще върви по мед и масло, но на добра компенсация за емоционални и материални загуби можете да разчитате!

Близнаци: Положително време!

Годината на петела, за Вас, е пълна с радостни преживявания и успешно начало. Това, във всички отношения, за Близнаците е положително време, когато те ще чувстват присъствието на магия във въздуха.

Рак: Сбогом тежък товар!

Съдбата ще Ви слее с много интересни хора, които ще станат Ваши верни приятели, които ще бъдат в състояние да повлияят на растежа и развитието Ви, като личности. Някой ще се сблъскат с необходимостта да се оттърсят от тежкия товар, който отдавна ги дърпа назад.

Лъв: Във всичко ще Ви върви!

Вие на практика, няма да имате нужда да се борите за печалбата. Представителите на тази зодия са свикнали всичко да постигат сами. Затова тази ситуация, когато всичко Ви се случва от раз, малко ще Ви натъжи. Съдбата на Лъвовете ще им подари много непредвидени ситуации, които, в крайна сметка, ще имат изключително благоприятен изход.

Дева: Решителността Ви ще победи всички изкушения!

От самото начало на годината трябва да бъдете решени. Тази решителност ще помогне на Девите да се преборят със съмненията, които годината на петела е подготвила за тях. Най-добре е да изберете мъдро тактика и използвате потока на събитията в своя полза.

Везни: Всеки проблем, за Вас е решим!

Съдбата ще Ви предложи много поводи за подобряване на благосъстоянието и е необходимо шансовете да не се пропускат. Приемайки всякаква работа, необходимо е да вложите цялата си сила за нейната реализация, да покажете решителност и самостоятелност.

Скорпион: На прага сте на големи промени!

Скорпионите ще бъдат на прага на големи промени и преминавайки през тях ще разделят живота си на „до“ и „след“. Носени от вятъра на промените, Скорпионите в миналото ще оставят старите си колеги, досадната работа и ще прибегнат до своя вълна на трансформация. Промените в живота ще променят виждането им за света.

Стрелец: Изобилие от гледни точки!

Оптимистичният характер на представителите на тази зодия и силната им енергия ще отворят пред тях много гледни точки. Те ще могат да виждат проблемите повърхностно, без да се задълбочават в тях, което ще им помогне в по-лесното им решаване, щадейки така време и нерви. Каквото и да направите, звездите ще бъдат на Ваша страна.
Козирог: Идва време да погледнете себе си!

Звездите Ви препоръчват правилно да поставите приоритетите си. От начало, обърнете внимание на себе си, отделете време за себе си, започнете да работите за своето развитие. Новият поглед на света ще Ви зарадва и ще започнете да се променяте. Проблемите вече няма да изглеждат толкова големи и ще започнете да намирате радост в простите неща.
Водолей: Това е Вашата година!

2017, във всяко едно отношение, е година на Водолейте. Работата е в това, че за представителите на тази зодия в годината на петела е много близка по дух. Тези хора са творчески, не искат трудни задачи за себе си.
Риби: Край на стагнацията!

2017 г. в голяма степен ще стане важна за представителите на тази зодия. Преди всичко, защото в техния живот ще приключи периода на стагнация, която е продължила почти 10 години. Рибите ще излязат от дългия сън, ще махнат товара от себе си и ще усетят невероятна енергия.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button