Донка Михайлова: БСП – НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНАТА ПАРТИЯ

„БСП си остава най-демократичната партия. 

Нещата се случват след търсене на диалог. БСП е един жив организъм и ще остане устойчива във времето.“ Това заяви кметът на град Троян и член на НС на БСП – Донка Михайлова на 9 декември на Разширен пленум на Общинската организация на БСП в града ни. Тя очерта основните виждания на администрацията по бюджет 2018г. Донка Михайлова подчерта, че през 2017г. Община Троян е имала най-големия бюджет в историята на града ни – над 23 милиона лева. Община Троян е получила и етикет за добро управление.

На пленума на Общинската организация на БСП присъства и народният представител от БСП за 11-ти Ловешки многомандатен район – д-р Валентина Александрова. Тя даде отчет за своята работа в парламента за 2017г. „Целите, които си поставих като народен представител бяха две: да овладея технологията на законодателния процес и да не се отдалеча от проблемите на хората в област Ловеч.“ Тя припомни на своите съпартийци, че от началото на своя мандат е била разпределена в две комисии в Народното събрание – едната от които е Комисията по здравеопазване. Д-р Валентина Александрова заяви, че ще продължи битката за запазване на Ловешката болница. На пленума стана ясно, че д-р Александрова активно е участвала в дебати по проекти за модернизация и цялостна стратегия за развитието на спешната помощ в страната. Тя е направила изказване по закона за ИД, по закона за наркотичните вещества и прекурсорите. Наред с напрегнатата си работа в Народното събрание д-р Валентина Александрова за 7-те месеца работа в парламента е имала 7 приемни в клуба на БСП. Помогнала е на хора от Община Троян, потърсили я, за да решат свои проблеми – напр. проблеми с неизплатени възнаграждения на хора, проблеми с питейната вода в с.Белиш и др. Тя отчете също така дарените от нея средства на пенсионни клубове и читалища в Област Ловеч. Д-р Александрова завърши с думите: „Да направим Ловешка област едно по-приятно място за живеене, а България – една по-подредена държава.“

Отчет за работата на групата Общински съветници от БСП-Троян направи техният председател инж.Владимир Хаджийски. Той съобщи на присъстващите, че 569 решения са били приети от настоящия Общински съвет в гр.Троян. Групата съветници от БСП – избрани с най-много гласове в община Троян през 2015г. активно са се включили в работата на различните комисии към Общинския съвет. Също така в последните месеци са се увеличили срещите на Общинските съветници на БСП с граждани.

Кратко слово за дейността на БАС и СВВ поднесе Румен Тодоров. Той спомена за наскоро отбелязаната годишнина от гибелта на антифашистите в местността Урсел.

Председателят на Общинския съвет на БСП в Троян Росен Веселинов връчи официално партийните книжки на двама новоприети членове на БСП – Петя Станчевска и Светлин Райков с пожеланието да работят активно за БСП. Росен Веселинов завърши с думите:“БСП е алтернативата за България. БСП има една различна визия за развитието на страната ни. Има и политическа визия за бъдещето на Европа: повече социална Европа в интерес на хората.“

Христина Петрова

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button