ГЕРБ Ловеч: Къде е политическата отговорност на БСП – Ловеч

През вчерашният ден стана ясно, че дългогодишният кмет на Ловеч от БСП Минчо Казанджиев, който е и областен лидер на партията, е един от тримата подсъдими, които ще бъдат изправени пред Специализирания наказателен съд.

Обвинението към него е за безстопанственост като кмет на общината, тоест свързано със служебните му задължения като градоначалник, издигнат и избран с листата на БСП.

Вече втори ден е поразително мълчанието на БСП по случая „Минчо Казанджиев“ и неговия подчинен – ръководител на проекта, по който е поръчано, доставено и платено червеното влакче, обект на разследването и обвинението.

Как когато става въпрос за повдигнати обвинения на някой от или близък до ГЕРБ, и то при условие, че действията му по никакъв начин не са свързани с партията и тя незабавно и категорично се е разграничила от поведението му, БСП излиза с гръмовни декларации и призиви за бързо и прозрачно правосъдие, а когато един от най-знаковите им кметове, даван за пример от партийната им централа е вече подсъдим, се мълчи и няма никаква реакция от тяхна страна? Кога са искрени в искането за справедливо правосъдие? Или когато се касае за тях, това не важи? А въпроса за политическата отговорност?

Ще има ли случай БСП поне веднъж да поеме политическа отговорност за срамните действия на своите? Или, разчитайки на късата памет на обществото ни, пак ще чакат хората да забравят, така както когато техен депутат ги нарече дебили или както в случая с техен заместник председател на НС, който написа нова история с твърдението, че Народният съд бил „необходимо правосъдие“?

А Минчо Казанджиев с каква възвишена цел ощети Ловеч със стотици хиляди левове? И дали само с толкова, колкото са упоменати в обвинителния акт на Окръжна прокуратура?!

Колко бяха случаите, в които при най-малкото съмнение за нещо нередно ГЕРБ категорично се разграничи от свои кадри? Да, когато дълги години ръководиш изпълнителната власт и имаш стотици кметове из цяла България, стотици общински съветници в страната и хиляди членове и симпатизанти, винаги са възможни грешки, винаги е възможно да са те подвели в преценката за някой, но ГЕРБ за разлика от БСП винаги са поемали политическата си отговорност! А някой може ли да се сети само за един случай, в който БСП да са я поели? Явно и в политиката моралът и достойнството са за всички останали, но не и за БСП!

Къде са сега народните представители от БСП, къде са общинските съветници от БСП, които са толкова активни в обвиненията към ГЕРБ? Къде е сега Корнелия Нинова да вземе отношение към областния лидер на БСП – Ловеч? Къде сега е вашата критичност, дами и господа, вашата отговорност пред хората на Ловеч?

ПП ГЕРБ в Ловеч призовава правораздавателните институции за прозрачни и бързи действия както по казуса „Йовка Тодорова“, така и по казуса „Минчо Казанджиев“ и компания. Защото това е важно! За хората, останали тук въпреки повече от 25-годишното управление на БСП, през което градът бе разграбен и доведен до днешното състояние!

ПП ГЕРБ Ловеч

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button