Троянците Майкъл Иванов и Христо Димитров – шампиони в Лехчево

Троянците Майкъл Иванов, Христо Димитров и Кольо Ковачев, участваха в Традиционен шампионат по мотокрос в Лехчево и  се представиха много добре и всички се изкачиха на почетната стълбичка.

Топ-пилотите на България европейският шампион Майкъл Иванов  Троян и Хакан Халми сътвориха истинско шоу за публиката, в клас МХ 2. Майкъл Иванов (97)  Троян отново показа много добро каране без грешки на „Традиционен Шампионат по мотокрос“ в Лехчево. Беше следван от Хакан Халми(26) , но и по време на двата манша водеше колоната и стана първи. Но в крайното класиране на традиционния шампионат е на второ място, поради пропуснати два кръга от шампионата.

В клас МХ 250-450 SS. Имаше борба между троянеца Христо Димитров (КТМ  №5 ) и Захари Томов (Хонда  №225) за първа позиция в крайното класиране на шампионата. Оспорваната битка между двата спечели троянеца Христо Димитров. И така стана шампион в класа си за 2018година.

Другите троянци, Калоян Илиев (МХ 1 ) и Кольо Ковачев( МХ3 ветерани),  останаха в втори и трети в класовете в който се състезават в крайното класиране на шампионата

Борис Иванов, Никола Досев и Тихомир Йорданов са победители в МХ 65. На първите три места в МХ 85 са Димитър Шимов, Виктор Бориславов и Габриел Недялков. В МХ 1 класацията е следната: Тони Цветков, Калоян Илиев и Томислав Томов. МХ 2 – Християн Дяков, Майкъл Иванов, Димитър Грозданов. МХ3 ветерани – Калчо Димов, Николай Ангелов, Кольо Ковачев.

Шампионата е създаден през 2014г. по  идея Сергей Цветков и съмишленици  във формат Северозападен Традиционен Шампионат. За три години той придоби широк интерес и в него се включиха все повече състезатели. От 2017г. Шампионата се преименува в „Традиционен Шампионат по мотокрос“ поради факта, че излезе от рамките на регион Северозапад и в него се включиха състезания от цяла България.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button