Бърза реакция и право на отговор

След публикацията  Днес отдадохме почит на Апостола, но не и в Троян     собственикът на закусвалня“Фантазия“ и персонала премахнаха масите и чадърите  пред плочата на хана на Васил Спасов с уверението, че няма да се допуска повече това.

Благодарим им от сърце.

В същото време получихме  и отговор от собственичката на  помещението и на траурната агенция. Публикуваме го в пълния вариант.

Уважаема  госпожо Попсавова ,

Много хубаво,  че сте една будна и загрижена троянка , но защо не се позаинтересувахте , че първо тази къща не е обявена със статут на паметник на културата. Тя е частна собственост и тази плоча стои като традиция от 60 години с доброволното съгласие на нашата фамилия.

За мен и моето семейство значи много повече от колкото за Вас и за будната ви съвест.

Това е истината

БЕЛ. на редактора: Благодарност за бързия отговор. Независимо, че къщата не е със статут на   паметник на културата  трябва да пазим българското.  И да помним от къде сме тръгнали и накъде ще вървим.  Има толкова свети места, които не са паметници на Културата, а  ги съхраняваме благодарение на будната ни съвест

Още един път благодарности към всички за бързата и полезна реакция от страна на персонала и собствениците на закусвалня „Фантазия“ и д-р Светла Дудевска.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button