Проверка по сигнал

Инж.Тонимир Гечев: Водата трябва да се изразходва разумно

Проверка по сигналОт няколко дни получаваме сигнали, че в населени места на Община Троян има проблем с водоподаването като в   махалите ‘Длъжковската“ и „Габърското“. В  с.Ломец вода има само след 23:00 часа.

Потърсихме инж.Тонимир Гечев, управител на ВиК „Стенето“ Троян за да ни разясни какво се случва, че в най-горещите дни хората са лишени от питейна вода.

По телефона се свързахме рано тази сутрин(събота) с инж. Тонимир Гечев.

– Здравейте, господин Гечев! Извинявайте за ранния час, но в махалите „Длъжковското“ и „Габърската“ от два дни нямат вода. Хората носят с туби  питейна вода  от града.   Какво се случва?

– Здравейте! В махала“ Длъжковското“ няма проблем с водопреноса. Има достатъчно дебит. Проблем е,  че там има жител на населеното място, който неправомерно спира водата за  населението на  по-ниската част от махалата. Този господин живее в  по-високата част  и за да има той постоянно вода  завърта  крана, който  всички знаят къде се намира. Така той решава своя проблем. По този начин  част от махалата е без вода и си мислят, че ние я спираме.   Всички знаят, че водата върви надолу и по-трудно се качва към неговата къща. Това е наказуемо според българското законодателство и ако се повтори  случката ще се наложи да искаме съдействие на Прокуратура и МВР.  В махала „Габърска“ нямаше вода известно време, защото  бе необходимо да се напълни резервоара. Но сега вече има. Резервоарите са пълни 40%.

Относно проблема в село Ломец?

Да, има авария, която ще бъде възстановена до днес (17.08.2019).

Изпълнява ли се Заповедта на и.д. кмет на Община Троян, Ангел Ангелов, в която се забранява  да  се полива, да  се мият автомобили?

– В повечето случаи, да. Но има и такива, които си правят каквото си искат. Ние не сме пъдари. Лошото е, че страдат жители и гости на Троянската община. В момента знаем, че в с.Орешак има панаир. Хотели и къщи за гости са пълни. Нормално е потреблението на водата да е по-голямо. Но ако я изразходваме разумно – няма да има проблеми.

Благодаря, г-н Гечев!

След разговора с инж. Гечев потърсихме и кметския наместник Магдалена Цвяткова, която също потвърди, че в „Длъжковското“ има междусъседски недоразумения за водата. Тя ни увери,че  засега проблем  няма.

Ще продължи да следим какво се случва  в тези махали. Има дежурен във ВиК „Стенето“. Уведомявайте го за нередности на телефон: 0670 62165

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button