Розалина Русенова сяда отново на зам.кметското кресло в Общината

От утре, 29.08.2019 година , Розалина Русенова – вече бивш директор на СУ „Васил Левски“ Троян ще седне отново на зам.кметския стол в ресора  „Образование, култура, социални и младежки дейности“ в Общината. Това тя сама съобщи пред репортер на сайта „Троян Експрес“

Русенова приключи официално  кариерата си като директор на най-голямото училище в града. Благодарение на нейните умения като управленец, СУ „Васил Левски“  има славата на елитно училище извън града и Област Ловеч.
Русенова бе една година в неплатен отпуска заради 150-годишнината на Троян. Тя бе назначена за зам.кмет тогава с цел да подпомогне  организацията на тържествата. Но се оказа, че този ресор е доста труден и без  човек занимаващ с тези проблеми няма как да се случи.

След завръщането си в училището тя подаде документи за пенсиониране. И е вече  факт.  Тя се връща в Общината като зам.кмет. Междувременно тя получи и сертификат за външен експерт към Националния инспекторат по образованието.

За нейното място се спрягат доста популярни в педагогиката на Троян   имена.  Скоро ще разберем  кой ще  седне на директорския стол. Дали новият директор ще прескочи летвата, която г-жа Русенова толкова много вдигна, с времето ще се разбере.

Да пожелаем успех на стария нов заместник кмет!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button