Антон Милков спечели в барманското състезание на „ВИНПРОМ – ТРОЯН“ АД

„ВИНПРОМ – ТРОЯН“ АД и тази година се включи активно с две събития в рамките на Български фестивал на сливата, организиран от Община Троян

     На 20-септември в Хотел „Шато Монтан“ се проведе финалът на барманското състезание TROYANSKA SLIVOVA CUP 2019, организирано със съдействието на Българска асоциация на барманите. Състезанието събра широк кръг от зрители и участници. До финала бяха класирани общо 7 финалиста от цялата страна. Участниците бяха оценявани от жури съставено от професионалистите: Пенчо Пенчев /Президент на БАБ/, Михаил Марковски /Председател на Асоциацията на сомелиерите/ и Васил Колев /Световен шампион и десетократен национален шампион по барманство/. След изключително атрактивно представяне на първо място се класира Антон Милков с коктейл „Цезар“, а негови подгласници на второ и трето място са: Джордан Тодоров и Николай Панайотов.

На 21 и 22 септември „ВИНПРОМ – ТРОЯН“ АД отново посрещна стотици почитатели на Троянската сливова ракия в Ден на отворените бутилки. Екипът на завода беше направил отлична организация на празника. Посетителите успяха да се запознаят отблизо с технологията на производство с помощта на специалисти от фирмата, както и да дегустират отбрани плодови ракии. Всеки посетител получи малка бутилка със 7-годишна стара Троянска сливова ракия и специално изработен етикет за спомен от събитието. Няколко човека успяха да познаят ракиите на организираната „сляпа“ дегустация и получиха Сертификати от „ВИНПРОМ – ТРОЯН“ АД. Традицията беше спазена, а празникът – незабравим.

Десислава Йорданова

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button