Най-малко кандидат-кметове в Троян и Летница, Ловеч с деветима

Започна предизборната кампания.  Ето и кандидатите за кметове на общини в област Ловеч.

БСП  и ГЕРБ имат  по 8 кандидат – кметове, Движение за права и свободи – 3,  останалите партии – ПП ВМРО – БНД, „Възраждане“,  ПП „Глас Народен“, ПП Български социалдемократи, НДСВ,  ПП СДС,  ПП АБВ, Земеделски „Ал. Стамболийски“, ПП „Обединена Социалдемокрация“, ПП „Воля“, Движение ЗАЕДНО за промяна, ПП Движение „Напред България“ , Партия на зелените имат, ПП БЗНС по един представител.  Местна коалиция „Глас Народен“,  коалиция (СДС,БДС“РАДИКАЛИ“,ДБГ), Местна коалиция „Обединена социалдемокрация“  също имат свой  представител.

Община Ловеч  води листата на най-много кандидати – девет, следвана от Тетевен – седем,   Априлци – пет, Ябланица, Угърчин и Луковит с четири. Трима кандидат-кметове в Троян  и Летница ще се борят кметското кресло.

***

Община Ловеч
Девет са кандидатите за кметове в Община Ловеч: Росен Костов от ПП „Глас Народен“, Виктор Стойчев от ПП ВМРО – БНД. В битката влиза и досегашният кмет на Общината Корнелия Маринова, издигната от ПП ГЕРБ. С нея ще премерят сили още: Петър Магеранов, „Възраждане“, Сурай Велиева от ДПС, Радина Банкова от „БСП за България“, Иван Първанов от НДСВ, Кирил Гумнеров от партия Български социалдемократи, Георги Митев от ПП СДС.

***
Община Априлци
Петима са кандидатите за кметове в Община Априлци: Димитър Кокошаров от Местна коалиция (СДС,БДС“РАДИКАЛИ“,ДБГ), Иван Пиров от ПП АБВ, Тихомир Кукенски от ПП ГЕРБ, Христо Христов от Земеделски „Ал. Стамболийски“, Деница Николова от „БСП за България“.

***
Община Летница
Трима са кандидатите за кметове от Община Летница: Валентин Иванов от ДПС, Иван Денчев от ПП „Обединена Социалдемокрация“, Красимир Джонев от Инициативен комитет.

***
Община Луковит
Четирима ще се състезават за кметското място в Луковит: Георги Антонов от Партията на Зелените, Иван Грънчаров от ПП ГЕРБ, Петър Гаджев от ДПС, Бистра Лазарова от „БСП за България“.

***
Община Тетевен
Седем души ще премерят сили за кметския стол в Община Тетевен: Радослав Христов от ПП „Глас Народен“, Младен Милев от ПП Движение „Напред България“, Иван Цветков от партия на зелените, Мадлена Бояджиева – Ничева от ПП ГЕРБ, Иван Иванов от „Воля“, Гриша Нинов от „БСП за България“, Марин Генов от Движение ЗАЕДНО за промяна. Местните коалиции –

***
Община Троян
Трима са кандидатите за кмет на Община Троян: Николай Тодоров от Местна коалиция „Глас Народен“, Иван Миховски от ПП ГЕРБ и Донка Михайлова от „БСП за България“.

***
Община Угърчин
Четирима са кандидатите за кметове в Община Угърчин: Красимир Присадашки от Българско национално обединение, Валентин Вълчев от Земеделски народен съюз, Станимир Петков от ПП ГЕРБ и Борислав Патарински от „БСП за България“

***
Община Ябланица
Четирима души влизат в кметската надпревара в Община Ябланица: Мирослав Данов от ПП БЗНС, Симо Иванов от ПП ГЕРБ, Димитър Драганов от „БСП за България“ и Найден Найденов от Местна коалиция „Обединена социалдемокрация“.

БСП  и ГЕРБ имат  по 8 кандидат- кметове, Движение за права и свободи – 3,  останалите партии имат по един представител.

Община Ловеч  води листата на най-много кандидати, следвана от  Ябланица, Угърчин и Луковит. Трима кандидат кметове в Троян  и Летница ще се борят кметското кресло

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button