Ниска избирателна активност в Троянска община

От Областната управа съобщиха,че избирателната активност в Ловешка област към 12.00 часа е 27,43 процента. Най-висока е в Летница-40.4%, следват  Ябланица – 34,77,  община Априлци са упражнили 31,53, Тетевен –  29,18 на сто и 27.93% за Троян.

Спрямо изборите за местна власт преди 4 години избирателната активност на троянци е 3 % по-ниска.

Няма обезпокоителни инциденти  по избирателните секции в Община Троян, съобщават от районното управление на МВР в града.

Избирателите по списъци са 6 227 901, а всички кандидати за местната власт са 36 251. Кандидатите за общински съветници са 29 493, за кметове на общини – 1254, а за кметове на кметства – 5041. В пет общини, както и в 392 кметства има само по един кандидат за кмет. Кандидатите за районни кметове в София, Пловдив и Варна са 463 души., съобщава „Дневник“.

В община Ловеч 42 600 избиратели могат дават своя вот в 96 секции, от които една е подвижна. Те ще избират кмет на община от девет претенденти, както и общински съветници, като за 33 места в Общински съвет се борят 226 кандидати, разпределени в 16 листи. Избор на кмет ще има и за осем населени места в общината.

В община Троян 28 390 са имащите право на глас. СИК са 62. Кандидатите за кмет са трима, листите с общински съветници – 10. В девет кметства ще се избира и кмет на населеното място.

В община Тетевен 36 секции са отворени за 17 589 избиратели. Те ще могат да дадат своя вот за седем кандидата за кмет и да гласуват за общински съветници, разпределени в 11 листи. Избор за кмет на населено място ще има в 8 села, като в село Голям извор кандидатът е един.

В 25 секции ще могат да гласуват 14 500 избиратели в община Луковит. Претендентите за кмет там са четирима, листите с кандидати за общински съветници- девет. Селата, в които ще има избори за кмет, са девет, като за село Румянцево кандидатът е един.

В община Угърчин гласоподавателите са 4764, а секциите – 13. Кандидатите за кмет са четирима, листите с претенденти за общински съветници – 9, а в три села ще се избира и кмет на населеното място.

В 11 секции ще могат да гласуват 4633 жители на община Ябланица. Те ще избират кмет на общината измежду четирима кандидати и общински съветници от шест листи. Избори за кмет на кметство ще има в три села.

В двете най-малки общини в областта – Летница и Априлци секциите са по 8, а избирателите съответно -3638 и 2775. В община Летница кандидатите за кмет са трима, листите за общински съветници – 6. В две села ще се избира и кмет на кметство. В община Априлци претендентите за кметското място са 5, листите за общински съветници – 8.

Кандидат-кметовете за Община  Троян – Донка Михайлова, Иван Миховски и Николай Тодоров дадоха своя вот.  И тримата написаха по няколко думи във Фейсбук.

Ниска избирателна активност в Троянска община
Донка Михайлова и семейството й гласуваха в НУ“Св.св.Кирил и Методий“

Донка Михайлова: „Гласувах за компетентно, устойчиво и отговорно управление на общината“. 

 

 

 

 

 

Ниска избирателна активност в Троянска община
Иван Миховски даде своя глас в избирателната секция кв.“Ливадето“ Троян

Иван Миховски: „Гласувах за Троян на децата ни, за динамично развиваща се община Троян за всички жители – и до най-отдалечения квартал, и до най-малкото селце. Гласувах за бъдещето на моя град, който толкова много обичам! Гласувах за община Троян – райското място в Троянския Балкан!“

 

 

 

Ниска избирателна активност в Троянска община
Лидерът на Местна коалиция ‘ ГЛАС НАРОДЕН“ упражни своя вот в ОУ „Иван Хаджийски“ Троян

Николай Тодоров: „Денят, когато ще върнем назад с един час стрелките на часовниците си, а ще гласуваме 35 040 часа надежда за напред!“

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button