Поредната изцепка на Волен Сидеров в “Референдум” по БНТ (ВИДЕО)

"Троян е град без индустрия" - поредната глупост изречена точно от троянец - Веселин Марешки

Лидерът на „Атака“ и новоизлюпен кандидат за кмет на София Волен Сидеров напомни за себе си след грандиозен скандал между него и водещата Добрина Чешмеджиева в „Референдум“ по БНТ снощи. Предаването беше прекъснато за кратко, а до паузата се стигна, след като микрофонът на Сидеров бе прекъснат, тъй като времето му по регламент изтече.

Преди да се стигне до разправията, лидерът на „Атака“ твърдеше, че му налагат цензура, а БНТ не е на Чешмеджиева и тя трябва да го остави да говори. Водещата му направи забележка. Разрази се скандал, в който всички говореха един през друг, а доведената от Сидеров за подкрепа публика от млади момичета апострофираше или ръкопляскаше. Накрая в студиото влезе охраната – двама души застанаха от двете страни на Волен Сидеров, но до извеждането му не се стигна. През това време той говореше за милионите, които се изливат в БНТ и как на него му упражняват цензура.

Ето какво написа колегата от Троян 21:

ПО-КОНКРЕТНО. Марешки скочи на Деница Златева (БСП), на която – в някакъв кратък промеждутък сред разпищолените тиради на Сидеров – й бе дадена думата да сподели какъв е профилът на техните кандидат-кметове. Социалистката обясни, че една част от номинираните са „доказали се кметове, доказали се професионалисти в своята област“. В този момент Марешки рипна и без да му е дадена думата, я репликира: „Поне една община мога ли да знам, в която управлявате, където сте се доказали, да отида да я видя как добре живеят хората там? Само едно име, само една община ми кажете?“. „Троян!“, бе отговорът на Златева. Тук Веско се (до)разгневи и премина в атака: „Троян е родното ми място, аз съм от Орешак, съседното село. И не мисля, че хората в Троян благоденстват, там е съсипана цялата индустрия. И това, мисля, е по време на вашето управление. Идете да видите всички заводи… Това ако е успехът?!“.   
КОГАТО глупакът дрънка глупости, няма смисъл да обръщаш внимание; но когато глупости дрънка депутат и лидер на парламентарно представена партия, трябва да се реагира. Затова накратко да припомним на г-н Марешки, че родният му Троян в момента е град без безработица, че в Троян има фирма, създадена и ръководена от троянец, която е основен доставчик на световния мегаконцерн „Икеа“ и е европейски лидер в своя бранш – „Калинел“, че Троян е лидерът в производството на столове и маси у нас, а най-големият троянски мебелист „Рико Стил“ има дългосрочни договори с фирми от порядъка на „Старбъкс“, че италианска фирма, която е направила завод като по учебник в Троян – „КОПА хидросистем“, за последните пет години отвори два нови цеха, че в Троян са над половината от автомобилите в Ловешка област и в града има 15 бензиностанции, че Орешак е едно от най-богатите села в България и че Троян е най-успешният град в областта. Да не забравим – в Троян има и две аптеки „Марешки“.

Видео от поредната изцепка на Волен Сидеров, с която напомни за бурния си нрав, вижте след 4.21 мин:

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button