Приключи последната дейност по проекта “Възпоменателна пътека Никола Войновски“

Уважаеми съграждани,
Въпреки нажежената предизборна ситуация, се старая да не позволявам на важните и съществени неща от ежедневието ми да се препятстват. В ред на тези мисли и с неприкрита гордост от добре свършената работа с групата доброволци от Инициативен комитет „СЛЕДИ НА ГЕРОИЗМА“ и Парк „Централен Балкан“. Вчера заедно успяхме да приключим и последната дейност по проекта ни “Възпоменателна пътека Никола Войновски“.
Благодаря на всички колеги от Инициативния комитет „СЛЕДИ НА ГЕРОИЗМА“ – Общинската организация на СОСЗР гр. Троян, Сдружение ТД „Балканска звезда“, Сдружение ТД „АМБАРИЦА 21“ Троян, Сдружение „БЪДЕЩЕ ЗА ЧИФЛИК“, ОБЩИНСКИ КОМИТЕТ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ Троян и Парк „Централен Балкан“ за съвместната ни плодотворна работа.
Целите, които преследвахме с проекта е запазване на родовата памет, изучаване на историята на народоосвободителните войни, краеведски познания. С това се стремим към укрепването на националното ни съзнание с предаване на важно историческо познание по един достъпен и природосъобразен начин. Възпитаването на почит и респект към героичните ни предци е единствения начин за възпитаване на една родолюбива нация. Освен това развивайки допира с природата, ние даваме шанс, както на тези които се докосват до нейната неподправена красота и чистота, така и шанс на самата природа печелейки все повече природозащитници на своя страна. Считаме, че с реализирането на проекта ще се постигаме и немалък положителен икономически ефект. Създаването на нова туристическа атракция подпомага развитието на туризма в района.
Обещахме си с колегите, че това е първия от поредицата подобни проекти, които възнамеряваме да направим. Възпитаването на почит и респект към героичните ни предци е единствения начин за възпитаване на една родолюбива нация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button