Защо дебатът за Троян не се състоя?

"От това губим всички – жителите на общината, които няма да видят кандидатите в съревнование, за да изберат най-добрия, но губим и ние – кандидатите, които можехме в този дебат да обогатим идеите си с тези на опонентите."

На 20 октомври трябваше да се състои традиционният предизборен дебат между кандидатите за кмет на Троянска община. Очевидно е, че той няма да се проведе, тъй като кандидатът за кмет Иван Миховски така и не отговори на поканата на кандидата Николай Тодоров. Дали това е липса на уважение към жителите на общината, към опонентите, или липса на самочувствие за способността да изложиш идеите си, троянци могат да преценят сами.

Публично заявих, че съм готова на дебат за бъдещето на общината без никакви претенции за време, място и регламент. Защото мисля, че всеки кандидат за кмет трябва да има ясна визия за развитие на общината, да може да обясни как ще постигне целите в своята платформа и да има куража и моралното основание да отговаря на всички въпроси, засягащи личния му живот. И няма никакво значение в какво време, на кое място и по какъв начин са му зададени въпросите.

Заявих ясно и това, че този дебат има смисъл само ако в него участват и тримата кандидати, за да могат гражданите да направят избор за своя фаворит.

От несъстоялия се дебат губим всички – както жителите на общината, които няма да видят кандидатите в съревнование, за да изберат най-добрия, така и ние – кандидатите, които можехме в този дебат да обогатим идеите си с тези на опонентите.

Надявам се, че за господин Миховски ще остане урокът, че претенциите за власт следва да се основават на компетентност и на отговорност към хората. Той е млад и има време да учи своите уроци за отговорностите на един кмет.

Донка Михайлова

кандидат за кмет на Община Троян

Платена публикация по договор

КП НА „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“

Купуването и продаването на гласове е забранено!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button