Акция „Зима“ и глоби за за гуми с грайфер по-малък от 4 милиметра

Акция „Зима“ е в ход, която е в три етапа. Първият бе от 1 ноември до 10 ноември, акцентът беше поставен върху контрола на водачите на велосипеди и пътни превозни средства, задвижвани от животинска тяга. Вторият, който в момента е в ход, е насочен към поведението на пешеходците. Третият ще стартира на 20 ноември и ще е със специално внимание към водачите на моторни превозни средства.
Те трябва да подготвят автомобилите си за управление в зимни условия. Това означава, че освен на гумите, водачите трябва да обърнат внимание и на осветителната и стъклопочистващата системи на автомобилите си, съобщават за Троян експрес  от ОД МВР Ловеч.

Акция „Зима“ е и пътна полиция напомня на всички шофьори да видят състоянието на гумите на превозните средства, които управляват.
Причината е, че според Закона за движение по пътищата, движещите се по пътя автомобили трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март.
В случай, че водачите са пропуснали тази подробност, ако бъдат спрени от пътни полицаи ще трябва да платят глоба от 50 лева.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button