Има разлика, нали?

Поставен е и транспарант призоваващ към намаляне на скоростта от страна на водачите на МПС

Днес троянци отново доказаха, че когато решат нещо, го правят. Сега ще Ви разкажа за  една благородна инициатива. За нея научаваме от Христина Бенева, живееща в троянския  квартал „Ливадето“.  Тя и нейните съседи станаха популярни с поставения транспарант, предупреждаващ, това е населено място и да намалят скоростта. Но да разкажем за днешната инициатива.

Заради незадоволителното състояние на тротоарите в кв. Ливадето инициативният комитет на Сдружение „Ливадето“ решава да организира почистване днес,  30.11. 2019г., започна разказа Христина.  „Независимо от лошото време излязоха почти всичко жители на квартала, както и доброволци от други населени места. От Общината  бяха осигурили транспорт за превозване на отпадъците. “ –  продължи  дейната троянка.

Организаторите  благодариха  на всички включили се в инициативата.

„За пореден път беше доказано, че когато се работи задружно се постигат добри резултати.“ , се казва в писмото в редакционната поща.

Има разлика, нали
По време на откриването на транспаранта

Нека припомним, че на 18.10.2019г. по време  в кв.Ливадето бе поставен транспарант. Той предупреждава шофьорите  да карат по-внимателно и да намалят скоростта, защото това е населено място.

Проблемът със скоростта, с която преминават автомобилите през квартала е ежедневна опасност. Най-потърпевши от всички са децата и техните родители. Инцидентите там не са рядкост. Въпрос на време е да се стигне и до по-сериозни такива, което е и основното опасение на жителите на квартала. Благодарение на  общински съветници от „Глас Народен“ и съмишленици от квартала, е поставен транспарант призоваващ към намаляне на скоростта от страна на водачите на МПС. Според.  Ако и това не помогне представители на коалицията ще предприемат и по-сериозни действия, касаещи поставянето на изкуствени неравности, повдигнати пешеходни пътеки и други.

Сдружение“Ливадето“ взе участие в почистването на парк „Къпинчо“ по инициатива на група „Троянците“ пред 2 седмици.

 

 

Свързани статии

Back to top button
Close