За нерешените проблеми и дадените обещания

Николай Тодоров: „Всяка една среща е колкото зареждаща, толкова и ангажираща"

Кандидатът на Местна коалиция „Глас Народен за кмет на община Троян – Николай Тодоров с поредица от срещи с жители на града и съставните населени места, за да ги запознае с  предизборната си програма и да чуе техните проблеми.

Николай Тодоров:
„Всяка една среща е колкото зареждаща, толкова и ангажираща. Причината е в натрупалите се проблеми. Проблеми, които не са решавани с години. Хората са били лъгани всеки път, особено преди избори. Това  е обидно отношение към нас –гражданите и не трябва да бъде толерирано.“
Няма по-ясно доказателство за дефицита на работещи общински политики от наличието на сходни проблеми в различни населени места на общината.

Кв.Мондешкото
На срещата с хората от квартала на „Мондешкото“  Тодоров се запозна със сериозните проблеми, касаещи занемарената градска  среда там . За разлика от обещаващите, екипът на „Глас Народен“ е от действащите. След посещението, Николай Тодорова изпрати официално писмо до министъра на регионалното развитие, в което настоява да бъде премахнато изискването, кандидатстващите за саниране жилищни блокове да не се състоят от над 35 самостоятелно обособени обекта. Това води до невъзможност на живущите в блокове като „Строител-1“ да кандидатстват за саниране на сградата.

Какво да кажем за  Кв. „Лъгът“.
Хората живеещи в квартала искат повишени мерки за сигурност. Инцидентите там зачестяват, а причините са много. Липса на осветление около детските площадки, липса на постоянно видеонаблюдение, неаргументираното раздаване на общински жилища без ясно определени критерии. Логично възниква и въпросът, защо данъците са еднакви за всички, а условията за живот не?

 Орешак
Най-голямото и най-посещавано село  в общината се оказа и с най-много проблеми. Ремонтът на главната улица е повече от наложителен. Липсва изградена канализация. Осветлението също е не по-малък проблем. И не на последно място, заплахата от затваряне на училището в селото. Звучи абсурдно, но най-голямото село може да остане без училище!

Дебнево.
И тук проблемът е сходен . Запазване на  училището е един от тях. Оказва се, че селото няма редовен транспорт до града. Хората се организират и се предвиждат на групи със собствените си коли. Снегопочистването е не по-малко проблемно. Има периоди, в които се почиства единствено републиканският път, който минава през селото.

Белиш
В Белиш налягането на питейната вода е недостатъчна  да захрани цялата му територия. Долната махала “Селището” е най- потърпевша от проблема. Изобщо, проблемите с общинското ВИК изникват навсякъде.

кв.“Ливадето“
Проблемът със скоростта, с която преминават автомобилите през квартала е ежедневна опасност. Най-потърпевши от всички са децата и техните родители. Инцидентите там не са рядкост. Въпрос на време е да се стигне и до по-сериозни такива, което е и основното опасение на жителите на квартала. Благодарение на групата кандидати за общински съветници от „Глас Народен“ и  съмишленици от квартала,  е поставен транспарант призоваващ към намаляне на скоростта от страна на водачите на МПС. Ако и това не помогне представители на коалицията ще предприемат и по-сериозни действия, касаещи поставянето на изкуствени неравности, повдигнати пешеходни пътеки и други.

Това са само част от вечните проблеми, нерешени заради вечните обещания за по-добър живот. Крайно време е с обещанията да се приключи. Крайно време е да дойдат можещите, а не обещаващите.

Обиколките на Николай Тодоров и Местна коалиция „Глас Народен“ продължават. Гражданите на община Троян могат да бъдат сигурни, че ще бъдат чути. Чуват ги и другите, но както става ясно, те само обещават.

Местна коалиция „Глас Народен“
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button