Камери са записвали вота на граждани в Тетевенско

На 28.20.2019 се оказва, че  гласували жители на село Глогово и Тетевен са били записвани на камери. Подадени са жалби за компрометирани на тайната на вота.

Камери са записвали вота на граждани в Тетевенско
Директорката Иглика Милчева

Какво се случва? В понеделник  след първия тур на местните избоори  двете секции в Глогово отварят нормално, но директорката е в чужбина, а само от нейния кабинет се включват и изключват камерите. Така всичките 16 камери остават да работят.

„От ОИК никой не ни е предупредил, че трябва да бъдат изключени”, коментира директорката Иглика Милчева пред БТВ.  Тя беше категорична, че не е гледала записите.
Камери е имало и в училището по дърворезба в Тетевен. От там твърдят, че са обезопасили всичко. С хартиено тиксо.

Жалбоподатели са от една от политическите сили, които не отиват на балотаж. Според тях нарушения има и те са сезирали властите.

„Установено е, че камерата работи, но не се вижда вотът на избирателя. Вижда се гърбът на човека, не се вижда нищо друго”, твърди зам.-председателят на общинската избирателна комисия Таня Маринова. Комисията е сезирала на свой ред полицията, която е иззела всички доказателства. Вече има образувано и досъдебно производство.

ЦИК е категорична – камерите по секциите не трябва да работят.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button