Кои са двубоите за кметове за Кметства в Троянска община?

Днес  се провежда балотаж за избор на 97 кметове на общини, 377 градоначалници на кметства и за 31 района. Секциите, в които може да се гласува са над 7000. Големите градове, където се провежда балотаж, са – София, Варна, Пловдив, Благоевград, Русе, Силистра, Ловеч, Перник, Плевен, Разград, Сливен, Смолян, Търговище, Шумен, Ямбол, Видин, Добрич, Пазарджик.

Вотът ще се смята за валиден, ако сте гласували само за една партия или коалиция, като поставите знак Х или V в кръгчето с неговия номер с химикал, пишещ със син цвят.  Квадратчето „Не подкрепям никого“ за първи път ще присъства в бюлетината за местни избори и ще заема последното място в нея.

На изборите не се допуска гласуване с шофьорска книжка или задграничен паспорт. Хората с непълни, заличени или сгрешени адреси имат избирателни права и ще могат да гласуват, като ще бъдат дописвани в избирателните списъци. Има населени места с променени имена на улиците, така че те се разминават с адресите в личните документи. Тези хора ще попълват декларация, че не са гласували на друго място.

Избраните управници на първи тур миналата неделя са 168. От тях девет са кметове на областни градове. Градовете, в които няма да има втори тур, са Враца, Монтана, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Хасково.

Избирателната активност в страната на първия тур бе 48.98%. От имащите право на глас 6 322 979 гласоподаватели, до урните си да упражнят правото си на глас отидоха 3 096 696.

Днес  се провежда втори тур  на Местните избори в троянски  села

Орешак

1. МАРИЯНА ДИМИТРОВА ГЕНКОВСКА,

издигнат от ПП „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“,

2. ХРИСТО СТОЙКОВ ТЕРЗИЕВ, издигнат от ПП „ГЕРБ“

 

Черни Осъм

1. МАРИН ВАСИЛЕВ СИРАКОВ, издигнат от ПП „ГЕРБ“,

2. КИРИЛ ИВАНОВ ЗАХАРИЕВ,

 

Борима

1. МЕРИЯН АСАНОВА АФЪЗОВА, издигнат от „Движение за права и свободи – ДПС“,

2. ЕМИНЕ МЕХМЕДОВА ТОЛЕВА, издигнат от ПП „ГЕРБ“

 

Врабево

1. АЛЕКСАНДРИНА ГЕОРГИЕВА ИГНАТОВА, издигнат от ПП „ГЕРБ“,

2. СВЕТОСЛАВ НАСКОВ ЙОСИФОВ, издигнат от Местна коалиция „ГЛАС НАРОДЕН“

 

Шипково

Димитър Лучев – КП „БСП за България“

Наталия Керембова, издигнат от ПП „ГЕРБ“,

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button