Няма подобрение при Данаилов и Мутафова

Няма подобрение при Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова вече седмици. Те  са в тежко състояние в различни болници. За съжаление, и при двамата за подобрение засега не може да се говори – лекарите продължават да се борят за живота им, пише “Монитор”. Племенницата на Мастъра – режисьорката Роси Обрешкова, заяви, че положението е зле.

„Зле е положението, споделя за Троян експрес

За момента няма никаква промяна. В началото имаше малко подобрение, сега – нищо. Лекарите не ме обнадеждиха много. Вече и нас, близките, не ни пускат при него“, сподели с тревога тя. От нощта срещу петък големият актьор отново е поставен в медикаментозна кома, за да се премине към следващ етап от терапията.
Но организмът му не е достатъчно стабилизиран за целта, така че в момента специалистите чакат да е в състояние да започне да се бори и „на собствен ход“ и не го третират с нищо, докато това не се случи. Засега обаче ситуацията не подсказва, че нещата ще тръгнат в посока към самостоятелно регенериране.

Легендата на родното кино бе поставен в медикаментозна кома и преди две седмици, след като бе докаран по спешност от санаториум в Хисаря с много голям белодробен излив след падане.

Оттогава е в реанимацията на Военномедицинска академия, където първия път успяха успешно да го извадят от режима на изкуствена кома и Ламбо дори започна да разговаря, да се шегува и да се храни самостоятелно. Само преди три месеца актьорът претърпя операция на тазобедрената става в болница „БургасМед“, където постъпи след инцидент. След интервенцията актьорът се възстанови до степен да може да изиграе няколко представления на спектакъла „Актрисата“ из страната.

Към момента няма добри новини и за 97-годишната комедийна прима Стоянка Мутафова, която бе приета в Университетска болница „Лозенец“. „Състоянието й е тежко, побъркала съм се от притеснение“, лаконична бе дъщерята на великата актриса Мария Грубешлиева-Муки, която е неотлъчно до майка си. Миналия понеделник, 21 октомври, на Мутафова е бил отстранен жлъчният мехур след тежко възпаление на жлъчката.

Операцията минала добре и тя успешно излязла от упойката, но вследствие на възпалението е развила сепсис и е вдигнала висока температура, която продължава да поддържа. Инфекцията изглежда още не е овладяна напълно. Нейни колеги предполагат, че болките в кръста отпреди няколко месеца, от които Стоянка се оплакваше, може да са били свързани с жлъчката, а възпалението не е било открито и диагностицирано навреме.

 

Източник
по информация на столични сайтове

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button