Троян остава единствената община с червен кмет в област Ловеч

ГЕРБ превзе отново 5 общини

След изминалите Местни избори  ГЕРБ спечели в почти всички общини. Единствената непревзета червена  община е Троян,  където още на първия тур Донка Михайлова от БСП  спечели, но общинските съветници  от червените и сините са с  по-равен брой. В Тетевен и Ловеч  Корнелия Маринова и д-р Мадлена Бояджиева спечелиха от втори тур. Иван Грънчаров – Луковит, Априлци – инж.Тихомир Кукенски, Угърчин – Станимир Петков  от ГЕРБ спечлиха от раз. В Летница старият кмет Красимир Джонев(независим)  отново сяда на кметското кресло и в Ябланица Найден Пеев от Местна коалиция „ОБЕДИНЕНА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ“  също бяха спокойни, че са получили доверието на своите съграждани.

Изборният ден  приключи във всички СИК в Ловешка област. Денят е преминал спокойно и без нарушения на обществения ред.

В община Ловеч избирателната активност е 41,06 процента, или от 42 638 имащи право на глас своя вот са пуснали 17 509. В областния център е и най-ниският процент на отишлите до урните гласоподаватели.

В другата община, в която имаше балотаж за кмет – Тетевен, до урните са отишли 59,57 на сто от гласоподавателите.

В останалите общини се провеждаха само избори за кмет на кметство. Най-активни са били избирателите в община Угърчин, където 67,28 процента са пуснали своя глас, а в Летница – 65 на сто. В Троян и Луковит избирателната активност е съответно – 63,60 и 63,95.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button