„Каквото селото, такъв и кметът”

Донка Михайлова - Различното интервю

Всяка календарна година по традиция завършваме с интервюта, взети от ръководството на Община Троян, а тази  от кмета на Общината Донка Михайлова, от инж. Петко Пенков – председател на Общинския съвет – Троян, и от Цветелина Калчева – секретар на Общината.
През 2019-та  решихме да ги позатрудним малко. Задачата към тях бе да опишат как е изминала годината им чрез езика на българския фолклор – пословици, поговорки, притчи, народни песни и др. Кой както му прилегне.
Нашата идея е да избягаме от стандартното и да слеем съвремието с фолклора.
Всички мъдрости, приказки и други не са измислени без причина. В този живот няма нищо, случващо се без да има повод.
И така, зададохме едни и същи въпроси

Здравейте г-жо Михайлова,

Честита Коледа! Ако може да ни отговорите чрез езика на българския фолклор каква беше 2019-та за Вас в личен и служебен план?

Донка Михайлова – Сещам се за една поговорка, в която има и мъдрост, и чувство за хумор и за изборна година звучи най-актуално: ”Каквото селото, такъв и кметът”. Дано заедно сме доволни от изборите си и се справяме все по-добре!

Какво ще пожелаете на троянци ?

Д.М. – Желая на троянци здраве. Имаме всичко друго, което води към успех – предприемчивост, умение да се обединяваме около важните каузи, неспокоен дух и критичен поглед. Бъдете здрави!

Р.П. – Благодаря ви! И весело посрещане на Новата година с троянци на площада!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button