„На Нея с обич! Емил Димитров“ разплака троянци

Това е спектакъл за последната мечта на Емил – да се срещне отново и за последен път с Нея – публиката, да пее за Нея и да се сбогува с Нея

Денят, 3-ти март 2020г.   бе много емоционален  и динамичен за мен. Бях  в троянската църква, където се отслужи Благодарствения молебен, на издигането на българския флаг на площад „Възраждане“, в Музея на занаятите и на награждаването на победителите от Националния конкурс “Пейзаж от моята България в НУПИ „Венко Колев“ в  града.

Дълбоко ме разтърси обаче ( не само мен) спектакълът-явление на българска сцена – „На нея с обич! Емил Димитров“.  Ръководството на Община Троян подари този спектакъл на троянци с много обич, за което им благодаря. „На Нея с обич! Емил Димитров“ разплака троянци

Салонът на троянското читалище „Наука-1870“ бе препълнен и с много правостоящи.  Троянци не се уплашиха  от  „коронавируса“ и дойдоха в салона да изгледат  спектакъла-явление.

Да, той е явление, защото едва ли някой, който е бил на представлението, се е сдържал или преглътнал сълзите си. Този спектакъл ще остане завинаги в нас. Ще го помним. Ще помним всяка дума казана от героите  – „Тя“ – голямата любов на  Емил Димитров(публиката) и самият той.                                                                             „На Нея с обич! Емил Димитров“ разказва историята на артиста, чиито живот бе музиката, сцената – дом, а голямата любов – публиката. 

Това е спектакъл за последната мечта на Емил – да се срещне отново и за последен път с Нея – публиката, да пее за Нея и да се сбогува с Нея.

„На Нея с обич! Емил Димитров“ разплака троянци
Троянската публика

Всяка мечта заслужава живот!“, казва Тя, вторият герой в спектакъла, и предлага помощта си за сбъдване на мечтата, поставяйки условия за това. По пътя към срещата с Нея – неговата публика, времето се връща назад и разказва историята на  един живот, изпълнен с радости и болки, с възходи и падения, с изпитания и победи, със слава и самота.„На Нея с обич! Емил Димитров“ разплака троянци

Това е животът на Артиста Емил Димитров, разказан с песните му в живо изпълнение от актьора със златен глас  Даниел Цочев (в ролята на любимия певец). В спектакъла звучат 16 от незабравимите песни на Емил. Сред тях са както най-популярните „Моя страна, моя България”, „Ако си дал“, „Писмо до мама”, „Нашият сигнал“, „Арлекино“, „Само тази нощ“, така и любими на самия творец песни като „Без грим“ и „Върни ми времето“. 

В ролята на многоликия образ на Тя  е актрисата Мартина Апостолова – младата звезда на европейското кино с признание от фестивала Берлинале т.г..

„На Нея  обич! Емил Димитров“ е мултижанрова продукция, която умело съчетава изразни средства на театъра, музиката и киното. Заснетите специално за спектакъла киноистории създават красива и силно въздействаща кино визия в черно и бяло. 

ТВОРЧЕСКИ ЕКИП

„На Нея с обич! Емил Димитров“ разплака троянци
Нели Бенова, Мартина Апостолова и Даниел Цочев

Автор на завладяващата сценична история е Нели Бенова. Оркестрации, аранжимент на песните и диригент е маестро Христо Павлов. Великолепната сценична постановка на спектакъла е дело на актрисата Снежина Петрова. Категоричната и запомняща се черно-бяла стилистика на сценографията и костюмите е създадена от Свила Величкова. Видео дизайнер на късометражните филми и картини на екран е Владислав Илиев

Продуцент на спектакъла  е Нели Бенова. Продукция на ОXYMORON FACTORY.

Очаквайте и историята на създаването на спектакъла-явление (както го нарече  публиката) разказана от Нели Бенова

Related Articles

Back to top button