От 1 април разрешаваха любителският риболов през тъмната част на денонощието

Министъра на земеделието, храните и горите издаде Заповед № РД-09-332/01.04.2020 г. с която се разрешава любителския риболов през тъмната част на денонощието само от брега през всички дни от седмицата в периода от 1 април до 1 ноември, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1 от ЗРА в определени със заповедта рибностопански обекти. По подробно с правилата и обектите в които може да се извършва нощен риболов може да се запознаете ТУК.

Във връзка с настоящата усложнена епидемиологична обстановка, Ви призовавам при извършване на любителки риболов през тъмната част на денонощието да проявявате обществена отговорност, и стриктно да се придържате към указанията на Националния оперативен щаб за ограничаване на разпространението на COVID-19 и въведените противоепидемични мерки със заповедите на министъра на здравеопазването.
Припомням Ви, че за справяне с разпространението на вируса е ограничено струпване и движение на групи хора и спазване на дистанция от 2 метра между хората навън.

Апелирам към любителите риболовци, при осъществяване на своето хоби, освен правилата за отговорен риболов, да спазват и указанията на Националния оперативен щаб и да се съобразяват с въведените противоепидемични мерки от Министерство на здравеопазването.
Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Ви призовава да останете вкъщи.

Source
ИАРА

Related Articles

Back to top button