6 метода за нестандартна реклама

Какво ще бъде бъдещето на рекламата? В действителност по този въпрос може много да се мисли и разсъждава. Но тук бихме искали да дадем примери за това, което можем да видим в близкото бъдеще на несигурният свят на рекламата, а може би вече го виждаме. Помислете за някои екзотични начини за реклама, които в близкото бъдеще ще се превърнат в част от живота ни, а доколко ще са ефективни никой не може да каже.

Бъдещето е в нестандартната реклама

Хората малко или много са свикнали постоянно да бъдат облъчвани от реклами. Докато по радиото е почти невъзможно да промениш вида на рекламата и по телевизията нещата продължават да се развиват еднозначно, то глътка свеж въздух се получи от постоянно развиващия се интернет.

Благодарение на глобалната мрежа ние имаме всевъзможни начини за рекламиране на продуктите. Потърсихме за мнение специалистите в онлайн маркетинга от dpanov.com, които ни съдействаха с шест идеи, към които би могла да се развие рекламата в България и в частност по света, тъй като там се забелязват вече някои от предложенията по-долу.

Умна реклама в мобилните приложения

Всички вече са се сблъсквали с различните модели на реклама в разнообразни приложения за смартфони. Истината е, че има приложения, които нямат реклами, дори при безплатните си версии. Подобни приложения обикновено са свързани с различни Start-up компании като Револют, например.

Тези приложения имат огромния шанс да предоставят различни бонуси, ставайки по-атрактивни и така ще бъдат рекламирани по най-добрия начин – от уста на уста. В един момент, когато бъдат инсталирани на милиони устройства, те вече могат да предоставят съвети, благодарение на които хората биха влагали средства по един или друг начин. Така вместо да печелят директно от реклама, те ще бъдат „финансирани“ от своите потребители.

Интерактивен етаж

Такъв интерактивен етаж за първи път видяхме на едно хай-тек изложение в Санкт Петербург. Той привличаше вниманието най-силно на децата. И това не беше случайно – стъпвайки на пода, те изплашваше интерактивна риба, която плува на пода като, че ли е в едно езерце. Няма нищо учудващо, че днес все повече активни интерактивни етажи се инсталират в големи магазини за играчки.

Татуировки

Рекламата върху хора е доста екзотично нещо. Но пък е възможно място за реклама. Един доста нетрадиционен подход като форма на реклама е поставянето й във формата на татуировки.

Живи билбордове

Днес класическите билбордове са все по-малко ефективен рекламен инструмент. Но какво ще ги замени? Има редица становища, които варират от технологични интерактивни билбордове и завършва с живи билбордове.

Последните са особено интересни, тъй като представянето на продуктите позволява участието на хората в него. Пример за жив билборд е неотдавна състояла се рекламна кампания на Hawaiian Tropic, в която в рамките на 30 дни двама души рекламират техния продукт.

Главата като рекламна платформа

За това как хората рекламират на собствената си глава, можете дори да чуете по телевизията. Тези съобщения обикновено са шокиращи. Въпреки това хора, които рекламират върху главите си се хвалят с този факт. Може би най-известният такъв случай е на 22-годишен мъж от Илинойс, който е подписал петгодишен договор с хостинг компания, според който през цялото време трябва да показва логото на компанията на обръснатата си глава.

Реклама в таситата

В големите градове през такситата минават голям брой от хора. Защо тогава да не се използват за реклама? Пътниците ще имат нещо, което да вземат и разгледат по време на пътуването. Въпреки това е трудно да се избере правилният формат, като рекламен маршрут този вид реклама демонстрира своята ниска ефективност.

Related Articles

Back to top button