Вълна от съпричастност към троянския младеж Пламен

Благодарим Ви, приятели! Бъдете все така добри. Семейството на Пламен има нужда от нашата подкрепа.

На 5 май т.г. в предаването „Рано в неделя“ по програма „Хоризонт“ на БНР бе излъчен  репортаж за 27-годишния Пламен Войков от Троян, който се нуждае от животоспасяващо кръвопреливане всеки месец. Тогава семейството на Пламен, което живее в изключително тежко – както в здравословно, така и във финансово отношение, беше изправено и пред проблема да осигури кръводарители на сина си. Благодарение на публикуването ни на репортажа  от колегата  Пламен Христов (БНР) в двата  ни сайта – Троян експрес и Oblasta.com,  и след  споделянето в интернет пространството, се намериха и кръводарители, и добри хора, от Троян , от цялата страна, които помогнаха на Пламен и семейството му в тежкия момент с дарена кръв и хранителни продукти.

„Обаждат се хората, колетче имаме едно от Димитровград, от една добра жена, малко ядене ми е пратила. Доволен съм много даже. В момента това е най-важното – че има кръв. Нататък вече ще му мислим, казва бащата на младия мъж – Георги Войков, казва пред БНР

Пламен Войков, който е болен от таласемия, е благодарен на всички, които са се отзовали на призива за помощ.

„Мечтите можеш да си ги сбъднеш, като имаш здраве“, не спира да се надява той.

В един момент  прегряха и телефоните ни,  и  Фейсбук-а. Поне над 20 човека и от София, и от Варна, и от Пловдив,и от Русе ми звъняха, само и само да се свържат с бащата. Веднага се свързахме с кореспондента на БНР, за да ни даде координатите, които са написано по-долу. Всичко това бе само в полза на младия троянец.

Заради извънредното положение и разпространението на коронавируса кръводарителите бяха намалели значително  семейството на Пламен търсеше спешно кръв от кръвна група АВ положителна, за да осигури преливане на сина си в онкологичната клиника в София. Пандемията отвори сърцата на троянци и българите и на колегите  от медиите. Ако се обединим   силата ще е по- голяма.

Искаме да благодарим на Ани Василковска от балканския град,  Ангелка Кръстева от Димитровград, която е изпратила колет на семейството, Мария Стайкова от София и на другите, които се отзоваха на призива ни за помощ. Засега има осигурена кръв за този месец и другия. Ще бъдем благодарни да продължи тази доброта.

Нека  припомним , че  Община Троян помага на Пламен Войков. Осигурено е общинско жилище, общината ще направи ремонт на покрива на жилището, в което живее семейство Войкови, осигурен е транспорт за ежемесечното пътуване до София за преливането на кръв на Пламен Войков в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология. Майката в момента работи като социален асистент.

Сега е  необходимо да намерим работа, подходяща за Пламен Войков. Ако някой може да съдейства може да се свърже  на долу посоченият телефон.

Цялото предаване  може да чуете във файла по-долу.

Отново призоваваме българите, ако могат да помогнат на това семейство , Пламен да живее пълноценно. Те имат нужда и от финансова помощ и хранителни продукти.

Ето и координатите на семейството.

0889774266 Георги Войков, 
Троян, ул. Ген Карцов 163
Колко малко трябва хората да си отворят сърцата към доброто!
Честит празник!

Източник
БНР

Свързани статии

Back to top button