Вълна от съпричастност към троянския младеж Пламен

Благодарим Ви, приятели! Бъдете все така добри. Семейството на Пламен има нужда от нашата подкрепа.

На 5 май т.г. в предаването „Рано в неделя“ по програма „Хоризонт“ на БНР бе излъчен  репортаж за 27-годишния Пламен Войков от Троян, който се нуждае от животоспасяващо кръвопреливане всеки месец. Тогава семейството на Пламен, което живее в изключително тежко – както в здравословно, така и във финансово отношение, беше изправено и пред проблема да осигури кръводарители на сина си. Благодарение на публикуването ни на репортажа  от колегата  Пламен Христов (БНР) в двата  ни сайта – Троян експрес и Oblasta.com,  и след  споделянето в интернет пространството, се намериха и кръводарители, и добри хора, от Троян , от цялата страна, които помогнаха на Пламен и семейството му в тежкия момент с дарена кръв и хранителни продукти.

„Обаждат се хората, колетче имаме едно от Димитровград, от една добра жена, малко ядене ми е пратила. Доволен съм много даже. В момента това е най-важното – че има кръв. Нататък вече ще му мислим, казва бащата на младия мъж – Георги Войков, казва пред БНР

Пламен Войков, който е болен от таласемия, е благодарен на всички, които са се отзовали на призива за помощ.

„Мечтите можеш да си ги сбъднеш, като имаш здраве“, не спира да се надява той.

В един момент  прегряха и телефоните ни,  и  Фейсбук-а. Поне над 20 човека и от София, и от Варна, и от Пловдив,и от Русе ми звъняха, само и само да се свържат с бащата. Веднага се свързахме с кореспондента на БНР, за да ни даде координатите, които са написано по-долу. Всичко това бе само в полза на младия троянец.

Заради извънредното положение и разпространението на коронавируса кръводарителите бяха намалели значително  семейството на Пламен търсеше спешно кръв от кръвна група АВ положителна, за да осигури преливане на сина си в онкологичната клиника в София. Пандемията отвори сърцата на троянци и българите и на колегите  от медиите. Ако се обединим   силата ще е по- голяма.

Искаме да благодарим на Ани Василковска от балканския град,  Ангелка Кръстева от Димитровград, която е изпратила колет на семейството, Мария Стайкова от София и на другите, които се отзоваха на призива ни за помощ. Засега има осигурена кръв за този месец и другия. Ще бъдем благодарни да продължи тази доброта.

Нека  припомним , че  Община Троян помага на Пламен Войков. Осигурено е общинско жилище, общината ще направи ремонт на покрива на жилището, в което живее семейство Войкови, осигурен е транспорт за ежемесечното пътуване до София за преливането на кръв на Пламен Войков в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология. Майката в момента работи като социален асистент.

Сега е  необходимо да намерим работа, подходяща за Пламен Войков. Ако някой може да съдейства може да се свърже  на долу посоченият телефон.

Цялото предаване  може да чуете във файла по-долу.

Отново призоваваме българите, ако могат да помогнат на това семейство , Пламен да живее пълноценно. Те имат нужда и от финансова помощ и хранителни продукти.

Ето и координатите на семейството.

0889774266 Георги Войков, 
Троян, ул. Ген Карцов 163
Колко малко трябва хората да си отворят сърцата към доброто!
Честит празник!

Източник:
БНР
Тагове
Back to top button
Close