Млад троянец има спешна нужда от животоспасяващо кръводаряване

Община Троян е поела ангажимента да помогне на семейството на Пламен Войков

Троянецът  Пламен Войков (27 год.)  страда от тежко онкологично заболяване от дете. Възрастта му не позволява операция и се налага всеки месец да пътува от Троян до София, за да му бъде преливана кръв, съобщава кореспондентът на  БНР , Пламен Христов

„Имам спешна нужда май месец – две банки, двама души, до 15 май АВ+“, призовава  бащата  Георги Войков.

Заради извънредното положение и разпространението на коронавируса кръводарителите са намалели значително и сега семейството на Пламен, което и без това живее в тежко социално положение, търси спешно кръв от кръвна група АВ положителна, за да осигури преливане на сина си в онкологичната клиника в София.

Семейството на Пламен Войков не е имало финансова възможност преди той да навърши 18 години да му бъде направена необходимата скъпоструваща операция в чужбина. Затова повече от 10 години Пламен Войков пътува на всеки 20 дни до Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология, за да му се прелива животоспасяващо кръв.

„Колкото повече расте, толкова повече кръв му се прелива“, обяснява Георги Войков, бащата на Пламен. ето и координатите  0889774266 Георги Войков, Троян, ул. Ген Карцов 163

Има недостиг на кръводарители, убеждава се от собствен опит семейството на младия мъж.

„Имам спешна нужда май месец – две банки, двама души, до 15 май АВ+“, призовава Георги Войков.

Семейството живее в тежки условия. Бащата на Пламен също е с решение от ТЕЛК, а майката не работи. Община Троян е предоставила на семейството общинско жилище.

„От началото на периода, в който Пламен пътува до София през 20 дни, за да му бъде преливана кръв, общината поема всички транспортни разходи. В последния месец майката е назначена в програма за приемна грижа. Нашите усилия са да помагаме на семейството с всички възможни сили, но няма как да помогнем в тази тежка ситуация, в която той се нуждае от кръв“, коментира кметът на Троян Донка Михайлова.

Михайлова е поела ангажимент общината да извърши необходимия ремонт на покрива на къщата, в която живее семейството на 27-годишният Пламен Войков.

„Разбира се, ще бъде направен такъв ремонт. Семейството е длъжно да поддържа текущо състоянието на общинското жилище, но с оглед тежкото социално положение, то среща доста трудности, общината ще помогне отново“, допълва Донка Михайлова.

Свързахме се  с  бащата на Пламен, който сподели,че кръводаряването може да стане само в София.

0889774266 Георги Войков

Троян, ул. Ген КАрцов 163

Източник
БНР, Пламен Христов

Свързани статии

Back to top button