Майкъл Иванов откри сезона с победа в Сърбия въпреки травма

Майкъл Иванов спечели първия кръг от източно-европейския шампионат по мотокрос, който се проведе в Сърбия. Победата в клас МХ1 не беше никак лесна за нашето момче.. Според  Българсксата федерация по мотокрос,  многократният национален и източно-европейски първенец е стигнал до първото място с контузия. Преди няколко дни Майкъл  е паднал по време на тренировка и е скъсал връзки на глезена.

В конкуренцията на 97 спортисти от 5 нации – България, Македония, Сърбия, Гърция и Босна и Херцеговина и при температури от 40 градуса българските състезатели започнаха по възможно най – добрия начин сезона в ВMU Еuropean motocross championship. Мотокросистите ни спечелиха титлите в пет от шестте класа в надпревара, която се проведе на трасето в Глобаре, Крушевац (Сърбия).
В МХ1 победи  Майкъл Иванов – Хускварна – 50 точки (25 и 25 точки в двата манша), след него се наредиха Стефан Нейчев – Ямаха – 44 точки (22 и 22 точки в двата манша) и  Любомир Васев – Ямаха – 40 точки (20 и 20 точки в двата манша)

Вторият кръг от ВMU Еuropean motocross championship по мотокрос ще се проведе на 12 юли на мотополигон „Горна Росица“ край Севлиево.

Интервюто с Майкъл

„Състезанието мина доста добре за мен и за моя отбор. Макар, че миналата седмица направих едно падане и си контузих левия глезен. Скъсах си връзките. Беше ми малко трудно в началото, но с повече каране, свикнах с трасето и с мотора. Машината ми нова и не я бях пробвал. Доволен съм от представянето си и се надявам така да продължаваме за напред“, това споделя специално за Riders.Live Майкъл Иванов.

Явно си пренебрегнал болката, как се чувстваш в момента?

„Трябва ми малко време за да отмине контузията. Процесът по възстановяването е доста бавен. В Сърбия заради травмата заложих на сигурността. Не съм предприемал рискови изпреварвания. Карах с константна скорост“

Нещо повече за новият мотор? На каква марка заложи?

„Моторът е доста добър. Много ми харесва. С течение на времето, през сезона ще подобрим нещата с него и ще се сработим по-добре. Трябва да му свикна малко повече. Заложих отново на КТМ. Моделът е 2020 година, 250 кубиков, двутактов. С него ще карам в МХ1. С нов мотор е по-лесно. Надявам се и догодина спонсорите да ми помогнат и отново да съм с нова машина.“
Оценката ти за конкуренцията?

„Конкуренцията в МХ1 не е толкова голяма, колкото е в МХ2. Нямаше го Хакан Халми, но мисля, че през сезона ще се подобрят нещата. Момчетата ще потренират повече“

Може би двумесечната изолация оказва влияние. Как се справиха организаторите, защото това е първото състезание след падането на ограничителните мерки? Доволен ли си?

„В Сърбия винаги се стараят да са на ниво по отношение на организацията. Трасето беше добре подготвено. Може би на места беше малко сухо. На мен ми хареса. И там в последният месец е валяло доста и са имали затруднения в организацията. Справиха се, въпреки това“

Имаше ли противоепидемични мерки?

Да! Спазвахме дистанция. Бяхме с маски по време на техническият преглед“

Публика имаше ли?

Да, да! Имаше публика. Там винаги се събират доста хора. И тази година, въпреки коронасируса пак имаше публика.

Следващото състезание е на 12 юли на мотополигон „Горна Росица“. Познаваш трасето и то доста добре?

Да! Трасето го познавам доста добре. Надявам се до тогава и контузията ми да отшуми. Надявам се, че всичко ще е наред.

Започна да се изявяваш и на треньорското поприще. Продължаваш и да се състезаваш. Ще продължиш ли с треньорската дейност?

Да, продължавам. Все повече се насочвам в тази посока. Още един, два сезона и може би ще остана само треньор. Децата се представиха добре в това състезание. Венцислав Тошев в клас 65 сс завърши втори. С Дани Цанков си размениха по една победа. При 85 сс Християн Георгиев е безапелационен в този клас. Той спечели първия манш, но не успя да завърши втория, защото скъса верига. Надявам се, че за Севлиево всичко ще е наред.

Вървят уверено по твоите стъпки?

Надявам се, че е така. Надявам се да ме надминат.

Интервюто взе Криси Иванова

Източник
БМФRiders Live

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button