Христо Борисов дари на Регионалната библиотека Ловеч своята нова книга

Историкът  с троянска жилка, Христо Борисов, дари на Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“ своята нова книга „Индустриалният Троян.

Документална хроника и спомени“, съобщават от културната институция. Трудът съдържа 170 снимки от Държавен архив и всички архивни единици на фабриките в Троян, който през 80-те години на миналия век е бил в първата петица на градовете в България с най-висок процент на промишлено производство на глава от населението при 30 хиляди жители.
Христо Борисов е роден на 23 септември 1945 г. в с. Бели Осъм, Ловешка област. Бил е директор на Окръжна дирекция „Културно-историческо наследство“ и Окръжния исторически музей в Ловеч, завеждащ Областния партиен архив и учител по история в СОУ „Панайот Пипков“ – Ловеч. Автор е на мемоарните книги „Под щастлива звезда“ (2013) и „Звездата е любов“ (2017) и документалните хроники „Троянска популярна банка“ (2014), „Троян светна“ (2015) и „Влакът дойде в Троян“ (2018), съставител е на сборника „Ангел Тончев Балевски. Академикът инженер“ (2018).

Книгата се разпостранява от Христо Костов – 0884729564.Цената на тази ценна книга  е 15 лв
Христо Борисов дари на Регионалната библиотека Ловеч своята нова книга
Христо Борисов дари на Регионалната библиотека Ловеч своята нова книга

Източник
Регионална библиотека Ловеч

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button