Майкъл Иванов ще участва в СуперМото

Безапелационна победа на троянеца в Севлиево

В разгара на лятото вече идва ред на пилотите в асфалтовите дисциплини – мотоциклетизъм на писта и СуперМото да дадат старт на своя сезон, като това ще се случи тази седмица в летищен комплекс „Долна Митрополия“, град Плевен.

Състезанието по традиция се провежда в памет на големия приятел на мотоциклетния спорт – г-н Димитър Калчев, който наред със своите безкрайни ангажименти в качеството му на голям български политик, вложи много от своята енергия за развитието на спорта ни , за което винаги ще му бъдем благодарни.

В дисциплината писта, не се очаква голямо международно участие поради наложените ограничения за придвижване, но подобно на мотокрос дисциплината, за румънските пилоти това ще бъде първо официално състезание за годината и се очаква добро участие от тяхна страна. Заявките от български състезатели и клубове в момента са 81, което е добро число на фона на ситуацията в момента.
ПИСТА

В клас OPEN, летвата е вдигната доста високо и в отсъствието някой от фаворитите (Янко Ташев е зает с отдавна планирана сватба, а Александър Георгиев е контузен), се очаква Майкъл Иванов от Троян (Пловдив Мотор Спорт) да покаже отново своите отлични състезателни качества, този път и на асфалт.

Основни негови конкуренти този уикенд ще бъдат Красен Кънчев и съотборника му Янко Николов (МСК БГ Пауър), двамата великотърновци Драгомир Добрев и Мирослав Кючуков (МК Боляри) и други.
Съботния ден е 100% тренировки и квалификации, а в неделя след официалното откриване (11:00) са и всички стартове в отделните категории и класове.

На пресконференция с медиите присъстваха състезателите Мартин Чой ( SuperBike), Милен Георгиев ( SP 600), Майкъл Иванов ( SM OPEN) и Виктор Нейчев. Синът на Димитър Калчев – Георги беше част от официалните лица пред журналистите, а Георги Цветков от Мотопойнт представи новите национални екипи на състезателите по СуперМото. Два от тях бяха облечени от надеждите ни за призово класиране през сезона Майкъл Иванов и Виктор Нейчев .

Очаква състезанието да мине добре. Да няма падания. Да няма инциденти в нито един клас. Надявам се да победя. Приемам супермото като тренировка за мотокроса. Двете ми помагат да съм в по-добра форма. Мисля, че момчетата доста са по тренирали през месеците, докато нямаше състезания. Не знам какво да очаквам. Ще дам всичко от себе си“ ,каза Майкъл Иванов

Да припомним, че миналата седмица троянецът победи безапелационно на мотополигон „Горна Росица“, Община Севлиево, завършиха състезанията от програмата на втория кръг на BMU European championship 2020 и първи кръг на Републиканския ни шампионат по мотокрос. Майкъл Иванов (50 точки,КТМ, СМК Пловдив мотор спорт) показа своята класа и възможности, като още от старта правеше разлики във времената спрямо останалите пилоти. Майкъл завърши и в двата манша с аванс от над 1 минута пред втория Панайотис Кузис (44 точки, Гърция,Сузуки), докато Калоян Илиев ( КТМ, МСК Севлиево) , приключи състезанията с третата позиция и 40 точки от „Горна Росица“.

Източник
Пресцентър БългарияRiders.liveБФ по мотоциклетизъм

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button