Петото изложение на най-силната родна порода кон в Орешак се отлага

ВНИМАНИЕ! ВНИМАНИЕ! ВНИМАНИЕ!
Във връзка с увеличения брой на вирусоносители и последните разпореждания на Министерство на здравеопазването и с цел ограничаване на разпространението на COVID 19 провеждането на изложението Български тежковозен кон в Орешак тази събота, се ОТЛАГА!

На 11 юли на откритите зелени площи в центъра за занаяти и изкуствата – „Орешак“, край Троян, съобщават от Община Троян и ezdapress.bg,  трябваше да се  проведе поредното пето изложение на най-силната ни родна порода коне

Събитието организирано от Националната асоциация по коневъдство (НАК) ще съблюдава задължителните дисциплина, дистанция и дезинфекция предвид големия интерес от страна на участници и зрители и условията за ограничаване на разпространението на COVID-19.
Програмата щеше да  предложи оценяване на конете по 5 показателя от експертно жури, което ще дава оценки по десетобалната система за екстериор, ход, произход, типичност и темперамент. За зрителите, които ще посетят изложението съчетавайки почивния ден с посещение до Троянската Света Обител, домакините са подготвили и различни атракциони: езда на коне от тежковозната порода, демонстрация на теглителните умения но конете, изложение на файтони и разбира се разходка из залите на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак. Това е единственото място в България, където майстори от цялата страна показват своите съвременни ръчно изработени творби.
Миналата година жребецът Рамбо Ел, собственост на Държавно стопанство „Росица“ събра най – висок бал оценки от тричленното международно жури и стана шампион на породата. За съжаление тази година няма да видим представители от чужбина поради условията за ограничаване на коварният вирус, но така или иначе събитието ще се проведе в типичния си стил и блясък.

Източник
https://ezdapress.com/Пресцентър Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button