Да гласуваме за Радко Петков и песента „Море пиле“

Стартира новото издание на седмичната класация „Фолклорна палитра“ на „Signal.bg“.   Фолклорна палитра“ отново дава възможност на ценителите на българските ритми да избират най-добрите песни от различни етнографски области на страната ни.

В тази класация сред новите предложения намери място и „Море пиле“ на триото с троянско участие –  Радко Петков и колегите му Кирил Атанасов, Ивета Костова. Нека припомним, че премиерата на песента бе миналата седмица (5.08) и бе посветена на  Илинденско-Преображенското въстание в България.

Музиката и текст са народни, аранжимент е  на Мартин Биолчев. Режисьор, сценарист, оператор е
Радослав Георгиев

Регламентът на предаването

Във всяко издание на класацията се конкурират по 10 музикални предложения, които могат да бъдат както фолклорни, така и авторски песни на фолклорна основа, от различни периоди в развитието на жанра. Сингълът, получил най-силна подкрепа, става „Песен на седмицата“ и влиза директно в годишната класация, а трите песни с най-малко гласове отпадат от чарта. На освободилите се 4 позиции в следващото издание представяме нови предложения. От класацията отпада и всяка песен, която е била в продължение на 8 седмици, но не е постигнала първото място.

Как да гласуваме?
Гласуването продължава до 24 часа в петък на този линк,

Необходимо е във формата да напишете Вашето класиране на песните и изпратите както е указано. Резултатите ще бъдат обявени в събота.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button