Добрата новина! Няма болни от COVID -19 в Троян

Вчера на електронната поща на сайта получихме писмо от РЗИ Ловеч. Една част от него касае и 5-те случая със съмнение за COVID-19 на служители на детски заведения в Троян.

С тази разлика, че те са категорични и затова правят втори вече PCR тест. Ето и самият текст:

Изследвана е прицелна група – 114 броя проби (бързи тестове) – служители на детски заведения в община Троян. 5 от пробите са положителни и са взети проби за изследване по метода PCR –  очакват се резултати.

От лечебни заведения за болнична помощ са внесени за изследвания 48 броя проби от хоспитализирани пациенти със симптоматика, оплаквания или с диагноза вирусна пневмония. Пробите са изследвани по методика PCR, доказани и съобщени са 2 положителни лица, хоспитализирани за лечение в СБАЛББ Троян и МБАЛ-Ловеч“

Добрата новина е, че PCR теста опроверга бързият тест, който бе положителен. Това съобщи кметът на Общината Донка Михайлова, цитирайки д-р Винева – началник на Регионалната здравна инспекция Ловеч

Трябва да подчертаем дебело, че нашата медия бе единствена, която изказа съмнение и не бяхме съгласни с изнесената информация от РЗИ Ловеч. Има случаи, при които бързите тестове дават грешка. Понякога дават отрицателен резултат. В други – обратното, както е със случая на служителите от детските градини.

В крайна сметка, служителите от детските заведения са здрави. Родителите могат да са спокойни.

Related Articles

Back to top button