Над 500 кг капачки предадоха троянци

Видео и галерия

    Днес в  16 града се проведе кампанията „Капачки за бъдеще“. За три години от инициативата са събрани над 400 тона пластмасови капачки.

С кувьози и медицинска апаратура са подпомогнати 36 болници в страната. За покупката на един кувьоз са нужни около 16 тона пластмасови капачки. Троян  е един от градовете, които днес се включиха в инициативата.

Гражданите от балканското градче  Троян и селата около общината)Дебнево, Калейца, Черни Осъм, и община Априлци  се включиха в дарителска инициатива, част от Националната кампания „Капачки за бъдеще“.  За своята инициативност  троянци и почиващи в Троян получиха  получиха благодарствена грамота. На  паркинга под парк „Капинчо“ беше сборният пункт на третата по рода си акция.

Първи предадоха своите капачки бяха служителите от Центъра за обществена  подкрепа.
Световния вицешампион по биатлон и Почетен гражданин на Троян Владимир Илиев и неговата приятелка –  Милена Тодорова (бронзова, сребърна и златна медалистка  по биатлон от миналия сезон) предадоха около 3кг капачки и разбира се получиха грамота.

За изненада на организаторите, своят дан за благородната кауза предадоха и гости на Троян, почиващи около село Голяма Желязна. 6 годишният Никола Нанков  и родителите му предадоха 1.850 кг капачки и споделиха, че всеки път пропускат кампаниите в Русе, но този път специално дошли  в Троян, за да предадат капачките.

Щастливи бяха момчетата и момичетата от Дневен център Дълбок дол. Те също бяха събирали близо 6 месеца капачки 10 кг.
Събраните днес над 500 кг –  чували и с капачки се предават в цех за преработка в Кърджали.

Хората, които се погрижиха и тази кампания  да бъде успешна са Роза Маринова(Кантар), GoHome.bg – Мода за дома и Строителни материали – Орешак, Община Троян, Петко Балевски, Силвия Иванова, Ангелина Ангелова и главната героиня  Милка Стаевска.

Събраните средства по кампанията отиват за закупуването на техника и консумативи за детските отделения в страната. Дарения може да бъдат направени и по банковата сметка на фондация „Капачки за бъдеще“

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button