168 бебета се родиха в Троянската болница за последните 6 месеца

Само за месец октомври са 24,  като 4 бебета са троянчета, 4  са  от селата на територията на общината

В Акушеро-гинекологичното отделение на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Стоев-Шварц“ – Троян са родени 168   деца за периода от месец май – до октомври  2020 г.включително. Това се разбра от  медицинският секретар Радослава Пенковска след проучване от екип на сайта „Троян експрес“.

 За 6 месеца са родени 168 бебета в троянското АГ отделение.  Само за месец октомври са 24,  като 4 бебета са троянчета, 4  са  от селата на територията на общината – Калейца, Черни Осъм, Орешак и Дебнево. Останалите 16  са от областта.

 Ражданията се осъществяват в нормална обстановка, приемат и спешни случаи,  реагират при всички животозастрашаващи състояния. Планови операции няма (спазват се   указанията на  Заповедта на министър  Ангелов). Клиниката приема най-тежките случаи в тази част на Северна България, посочиха от болницата.

   Дезинфекция се извършва почти на всеки час, персоналът на входа, освен с маски, разполага и с предпазни очила. Лечебното заведение е осигурило за всички достатъчно лични предпазни средства. 

 Да припомним,  че екипите на отделението са помогнали през месец април 2020-та да се родят 18 бебчета, а за 2019-та за пръв път са изплакали  283 бебета, спрямо 278 за 2018 година, като има една двойка близнаци. Момчетата доминират -149. Младите дами са 134.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button