Проектът “Археологически комплекс “Состра” получава финансиране

Проектът е на стойност 2,103 млн лв. за консервационно-реставрационни и строително-монтажни работи в зоната на римски кастел Состра и Римски път, изграждане на пешеходен ж. п. прелез, с който да се преодолее разделянето на крепостта Состра на две части, изграждане на посетителски център “Состра” с оборудване, паркинг с площ 825 кв. м. за около 40 места за посетители, автомобил за туристите, техника и програми за превод и екскурзоводски услуги, различни съвремени 3D и други атракции.

Разбирането  е, че трябва да предлага широка гама туристически продукти, които да привличат туристи с разнообразни интереси. Също ако се предлага разнородни атракции ще  се задържат туристите по-дълго в общината ни. За тези, които се интересуват от културно-историческо наследство Община Троян ще развива “Состра”, “Калето” в Дебнево, експозиции в Музея на занаятите, в сбирката в читалището в Дебнево.

„Радвам му се, защото бе трудно подготвен и трудно защитен. Но засега просто ни предстои много работа“, споделя Донка Михайлова във Фейсбук страницата си.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button