Актуализиран списък за кампанията „Подари на непознат“

     На 1 декември Община Троян даде начало на коледната инициатива „Подари на непознат“. Как може да се включите в инициативата? Публикуваме списък с потребностите на наши съграждани в тежко социално или финансово положение. Всеки, който има възможност и желание, може да закупи необходимия подарък. Периодично ще обновяваме списъка, за да имате актуална информация за хората, за които все още не е подсигурен мечтаният подарък.

Подаръците може да носите в Информационно-културен център гр. Троян (в градинката при бившето кино) в дните от вторник-петък (11-18 ч.) и в събота (10-14 ч.). Телефон за повече информация и контакт с ИКЦ – 0670 / 52040, 0888 / 288 652. Необходимо е подаръците да са опаковани, а на опаковката да има информация за кое лице от списъка е Вашият подарък. Приемат се само нови, неупотребявани дрехи, играчки и др. предмети и само дълготрайни, фабрично пакетирани хранителни продукти с упоменат срок на годност. Не се приемат парични средства, освен в случаите, в които дарителят желае лично да връчи определена сума на лицето, което е избрало от списъка.

Представяме Ви актуален списък за кампанията:

 1. 23 бр. храни и хранителни пакети за мъже и жени от общината, които са в затруднено социално, здравословно и/или финансово положение. Това са хората, които са посочили, че се нуждаят само от хранителни продукти. В списъка ще видите още лица, които имат нужда от дрехи и храни.
 2. Лакомства и хранителни пакети подходящи за младежите, които да се изпратят като почерпка,  поради невъзможността да се организира такава за 5 бр. младежи от Защитено жилище за лица с физически увреждания с в. Дълбок дол 5 бр. младежи от Дневен център за пълнолетни лица с физически увреждания в с. Дълбок дол.
 3. Хранителни пакети за две жени, настанени в Център за временно настаняване
 4. Лакомства или подходящи хранителни пакети за 35 бр. деца и младежи, потребители на Дневен център за деца и младежи с увреждания в гр. Троян.
 5. Жена от с. Шипково, има проблем с покрива на сградата, в която живее и няма възможност да я ремонтира, необходим е дървен материал;
 6. Момче, нуждае се от   Анцуг (долнище) размер 50; яке; зимни ботуши № 42; маратонки №42
 7. Мъж, на 53 г., има нужда от          дрехи – спортен екип с размер XL
 8. Мъж, на 59 г. (социално слаб), нуждае се от дрехи – спортен екип и яке с размер №60; обувки №47; хранителни продукти;
 9. Жена на 32 г., с увреждане със 100% с ЧП. Отглежда се единствено от дядо си, бабата през настоящата година е починала. Живеят скромно, има нужда от храна, лакомство, внимание.
 10. Възрастна жена, състояние след мозъчен инсулт, двигателно безпомощна, на легло, необходими са памперси и храна;
 11. Мъж, живее в изоставено складово помещение без ток и вода над ЖП линията по пътя за Къпинчо, здравно неосигурен, прекаран мозъчен инсулт, гледа го дъщеря му, живеят в лоши битови условия, нямат доходи. Нуждаят се от хранителни продукти, дърва за огрев;
 12. Момче, на 16 г., има нужда от обувки №43, дрехи с размер ръст 165 см.;
 13. Момиче на 16 г. Необходими са хранителни продукти;
 14. Момче, на 8 г. Необходими са хранителни продукти;
 15. Момче, на 16 г. Необходими са хранителни продукти;
 16. Момче, ученик, нуждае се от зимни обувки № 45;
 17. Момче полусирак, ученик в 5 клас, има необходимост от зимно яке (размер М, детето е високо150 см., тежи около 50 кг.) и зимни обувки № 39.
Източник
Пресцентър Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button