Безплатен топъл обяд за 150 лица от Община Троян

На 22.12.2020 г., Община Троян получи одобрение от Фонд „Социална закрила“ и сключи договор за осигуряване на безплатен топъл обяд за 150 лица по проект „Осигуряване на топъл обяд в община Троян“, финансиран по Целева програма „Обществени трапезарии“.
Топлият обяд ще се осигурява в периода от 04.01.2021 г. до 31.12.2021 г. на: лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/; скитащи и бездомни лица; лица, изпаднали в тежка ситуация, в следствие на епидемичната обстановка – поставени под карантина, завърнали се от други държави, останали без работа и без доходи.
Заявление-декларация за получаване на топъл обяд се подава в отдел „Социална и здравна политика“ на адрес: ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет. 1.

В прикачения файл  може  да прочетете за Целевата програма

 

 

Източник
Пресцентър Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button