Биатлонисти от Троян ще представят България за Купата на IBU

Днес, 14.01.2021г. в Арбер (Германия) с дисциплината спринт започва Купата на Международния съюз по биатлон (IBU) с  участието  на четирима от Троян –  Лора Христова, Стефани Йолова и Владимир Оряшков  от Аякс , и Лора Радковска  от Амбарица. Освен тях в българския отбор   са  и Валентина Димитрова( Сапарева баня),  Благовест Стоянов, Васил Зашев и  Деян Разложки.Четирима биатлонисти от Троян ще представят България за Купата на IBU
С изключение на Оряшков, всичките са състезатели под 20-годишна възраст, тъй като Младежката Купа няма да се проведе тази година.

Първите стартове днес  са  в дисциплината спринт:

7.5км спринт жени:
82. Валентина Йорданова
99. Лора Христова
118. Лора Радковска
127. Стефани Йолова

10км спринт мъже
37. Владимир Оряшков
85. Благовест Стоянов
110. Васил Зашев
140. Деян Разложки

Състезанията ще бъдат предавани по Евроспорт.

За великолепното дамско троянско трио това не са първи стартове на международно състезание по биатлон. Христова и  Радковска спечелиха по един бронзов и по един сребърен медали в първото издание на Балканската купа по летен биатлон в сръбския град Сиеница, състоял се на 13-ти и 14- ти юли 2019 година

Миналата година (2020) те  заедно със Стефани Йолова направиха своя дебют на Световното първенство по биатлон за юноши и младежи в Ленцерхайде (Швейцария).

Те участваха преди това и на Зимните младежки олимпийски игри  в Лозана.  Представянето им бе много добро като за дебют.

Най-възрастният от младежкия отбор, Владимир Оряшков,  дебютира в състезанията за Световна купа на мястото на  Димитър Герджиков, който почиваше заради положителната проба на неговата приятелка Десислава Стоянова.

В момента  жените и мъжете на България, в който са и Милена Тодорова и Владимир Илиев са  в Оберхоф  под карантина заради положителни проби на шестима състезатели. Дали ще участват в последния кръг за Световната купа в Оберхоф зависи от местните власти и на Международния съюз по биатлон (IBU)

Да пожелаем успех на българските биатлонисти, както и на техните треньори.

Related Articles

Back to top button