Милена, Мария и Владо ще участват в преследването

От българите  днес най-добре се представи Владимир Илиев  в спринта на 10 км Световната купа по биатлон,  в немския зимен център Оберхоф. Той  завърши на 38-ма позиция с изоставане от 2:00.3 минути, след допуснати общо три грешки. По този начин той си заслужи право на участие в утрешното преследване на 12.5 километра, в което ще бъде единственият роден представител. Другите трима българи днес Димитър Герджиков, Антон Синапов и Благой Тодев останаха съответно 67-ми, 76-ти и 94-ти. Герджиков направи цели четири наказателни обиколки, Синапов три, а Тодев само една, но преминаването му на цялата дистанция бе изключително слабо.

В борбата за големия кристален глобус лидер остава днешният победител Тингнес Бьо, който има актив от 488 точки и води с 67 пред Легрейд, докато трети на 108 пункта от лидера е Дале. В надпреварата за малкия глобус в дисциплината спринт водач с 259 точки отново е Тингнес Бьо, който има преднина от 41 пункта пред Дале и 62 пред своя брат, който е трети.

Преди мъжете  се проведе спринтът на 7.5км. при жените. Троянската биатлонистка Милена Тодорова записа най-добрия български резултат в надпреварата. Тя  сбърка два пъти в хода на състезанието и финишира на 30-та позиция, което й носи нови 11 точки за генералното класиране. Мария Здравкова това състезание бе най-доброто й представяне през този сезон. Тя беше безпогрешна при двете си посещения на рубежа и зае 46-то място, което й дава право на участие в съботното преследване заедно с Милена Тодорова и Владимир Илиев.

В класирането по нации след спринта в Оберхоф БЪЛГАРИЯ – 282т (Тодорова 30-та със 111т, Здравкова 46-та с 95т, Кадева 65-та със 76т) – най-добър резултат за сезона

 

Източник
БФБ

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button