За „Троянски глас“ – странната съдба на една емблема

На последното заседание на общинския съвет отново бе повдигнат въпросът за съдбата на общинския вестник – „Троянски глас“(вижте видеото).
Ако използвам „опорните думи“, на които учим хлапетата в прогимназия, трябва да зададем няколко въпроса:
– Защо вестникът е на „загуба“?
– Кой ще спечели от закриването му?
– Кой ще загуби?
И допълнително:
– Защо толкова време няма воля например вестникът да излиза в електронен вариант?
Признавам, реших първо да събера неофициална информация. Това е за моя лична консумация. За да е официална, ще изпратя писма до общинска администрация в понеделник.
Но се изясни:
1. „Почти“ е готов електронният вариант на вестника. Защо „почти“ – загадка.
Ами, мили ми хора, занимавам се със сайтостроене от години; съвсем самичка поддържам сериозни сайтове и съм наясно с дейността. Кой е получил пари за тази работа, КОЛКО ПАРИ и защо досега не си е свършил работата?
2. От общината бил закупен софтуер за вестника и НЯКОЛКО МОМИЧЕТА били изпратени на обучение да се научат да работят с него.
Айде сега, холан. Първо кои са тези момичета – може би…
Но по-важното е – не е ли нормално да назначиш човек, който може да върши нещо, а не да назначиш човек, който не го може и да платиш за обучението му.
Впрочем всички български учители в движение се научихме да работим в платформата Тиймс. Никой не ни е плащал обучението, никой не ни е питал можем ли или не. Впрочем никой не е питал и учениците. Камо ли да ни плаща обучение. А, прощавайте, какъвто и да е софтуерът, ако си бил назначен с някакви нормални компютърни умения, е трябвало САМ ДА СЕ НАУЧИШ ЗА НЯКОЛКО ДЕНА.
Апропо, колко пари струва това обучение и кой го плаща?
3. Нали знаете, че след 10 години нито един сайт няма да съществува, а историята на Троян ще бъде в жълтите страници на хартиените вестници?
4. Разгърнах списъка с общинските съветници от всички политически боички.
И сред тях срещнах доста бизнесмени. Питам се – колко от тях платиха на „Троянски глас“, за да им качат реклами? Направете си труда и вие. Не е трудно.
И в тази връзка. Колко селски кметове, просейки пари за какво ли не, решиха да потърсят пари и да абонират пенсионерските клубове или читалищата за вестника?

Накратко.
Смятам, че за „Троянски глас“ трябва не оздравителна програма, а програма на добрата воля.
Аз лично на обществени начала ще се заема с предпечатната подготовка. Гарантирам, че ще се справя не по-лошо от новоограмотените девойки. Ще предоставя напълно безплатно услугите си в продължение на половин година.
Също така НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО И НЕЗАБАВНО ще започна да поддържам електронния вариант на вестника. Ако се наложи да се търсят някакви пари за допълнителни услуги – ще ги платя лично.
Очаквам всеки бизнесмен да пуска за този период реклами в общинския вестник.
Очаквам местните бизнесвеличия, вместо да строят параклиси, да осигурят на родните си села абонамент поне на един местен вестник – троянски или ловешки. Вестникът да се съхранява в читалището или в пенсионерския клуб.
Аз лично в понеделник ще направя абонамент на „Троянски глас“ за доброданското читалище, като годишнината ще се предоставя за ползване в пенсионерския клуб, а след една седмица ще се прибира в читалището.
С уважение
Ангелина Иванова

Троян, област Ловеч

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button