Започна общественото обсъждане на Бюджет 2021

Донка Михайлова: Посрещаме годината с оптимизъм и надежда

Започна общественото обсъждане на Бюджет 2021 за Троян,  което  се обсъжда  в три  тематични групи, заради противоепидемичните мерки.

Днес в салона на Община Троян обсъждането започнаха с представителите на образованието и културата. Освен домакините , инж. Петко Пенков, председател на Общински съвет Троян и кметът на Община Троян Донка Михайлова присъстваха   зам.-кметовете Розалина Русенова и Ангел Ангелов, Директорът на дирекция „Местни приходи“ Марин Василковски, секретарят на общината Цветелина Калчева, инж. Николай Райковски (Директор на дирекция „Строителство“), Галя Белевска (Началник отдел „Бюджет и човешки ресурси“), общински съветници, директори на детски заведения и училища, и секретарите на читалищата в града.

Бяха коментирани финансовите резултати за 2020 г., разходите за изграждане на новата Многофункционалната зала, преустройството на читалищата в Орешак, Бели Осъм и Старо село, изграждането на трите нови социални услуги и на газово стопанство в ДГ “Синчец”.

Кметът Михайлова каза в началото на обсъждането на бюджет 2021 г.:  „ Започваме 2021 г. с добра финансова устойчивост, с осигурено финансиране на редица проекти в сферата на инфраструктурата, с активна работа по изграждане на нова спортна зала, нови социални услуги, частни жилищни сгради, с грижа за съгражданите ни в затруднение. Посрещаме годината с оптимизъм и надежда.“

– Експертите на Община Троян разработиха Програма за осигуряване на здравни и социални услуги в условия на COVID-19

– Лек ръст в строителните разрешения през 2020 г., спрямо 2019 г. сочат данните на Община Троян.

–  Програма за запазване на работните места и доходите на жителите на община Троян, 2021 г.

– Различни дейности са планирани и в сферата на образованието.

– Тече работното проектиране на бъдещата Многофункционална спортна зала

– Продължава дългогодишната ни работа в посока постоянно подобряване ефективността в работата на общинската администрация

– Администрацията готви и Програма за демографската политика на Община Троян, която ще бъде представена през м. февруари

Цифрите, които всички очакваха бяха: Общественото обсъждане на Бюджет 2021

Мнение изказаха общинският съветник Мариян Данчев от „Глас народен“,  който изрази съмнение  по изложените цифри, директорът на детска градина „Синчец“ Виолета  Маркова и секретарят на Народно читалище „Наука – 1870“ (може да чуете и видите в аудио и видеоматериалите по-долу).

Утре в 14 часа  ще се проведе на  обсъждане на Бюджет 2021 в Интернет с представители на селата, а от 17:30 часа – в салона на Община Троян с граждани.

Проектът на бюджет 2021 година може да прочетете ТУК

Общественото обсъждане на Бюджет 2021 може да се чуе на:

И видеоматериалите:

Свързани статии

Back to top button