Кампанията „Капачки за бъдеще“ се отлага

Кампанията „Капачки за бъдеще“ се отлага  в Троян,  ни съобщи Милка Стаевска, моторът  на тази благотворителна кауза за община Троян.Кампанията "Капачки за бъдеще" се отлага

Пролетната  кампания трябваше да бъде в средата на април месец, но причината е пандемията от COVID-19 и третата й  вълна в момента.

Лъчезарната Милка също споделя, че който има събрани капачки да ги занесе на място в дома й , който се намира в  троянското село  Орешак, на ул.“Иван Павлов“15.

За три години кампанията „Капачки за бъдеще” събра и рециклира над 400 000 кг пластмаса, съобщават организаторите.

Всяка година, благодарение на доброволци, образователни институции, детски градини  – всички ЗАЕДНО успяват да подпомогнат за подмяната на най-старите кувьози в 22 общински болници в 22 града в България.
Досега е дарена друга апаратура за детските и родилни отделения в още 14 болници в страната.

В Троян има  желязно сърце, в което се събират капачки. То се намира на центъра в града срещу културно-информационния център. Всеки месец то се пълни, а Милка с помощта на приятели го изпразва. В последната кампания през октомври  троянци предадоха за рециклиране   812 кг капачки, а през април 2020 г месец април бяха предадени 1757 кг. а през юни, миналата година – 907 кг капачки предаде Милка Стаевска за рециклиране в КазанлъкКампанията "Капачки за бъдеще" се отлага

Ден преди най-хубавия пролетен празник „Благовещение“  през 2019 -та в троянското АГ отделение в Общинската болница в града бе празник. Благотворителната организация ”Капачки за бъдеще” в лицето на младите Мартина Йорданова и Лазар Радков подари кувьоз за отделението. Въпреки почивния ден на мястото на събитието имаше шепа хора дошли да присъстват на даряването на кувьоза. След монтирането на кувьоза младите благодетели получиха икона в знак на благодарност от Троянската болница от управителят д-р Бамбов.

Кампанията „Капачки за бъдеще“ се отлага, но Милка Ви очаква в Орешак


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button