Мира Попова в студиото на „100% будни“

Мира Попова от град Троян е едно на пръв поглед малко момиче, едва на 14 години, но вече има позиция и печели популярност както у нас, така и в чужбина. Вижте в „100% будни“ предпремиерно песента ѝ, а цялата ще можем да я видим на 6 май в деня на Българската армия и войни!

Свързани статии

Мира  от Студия „Гласове“ участва в “Темата на NOVA” на 3 март. Тогава чухме и видяхме разказ за авторите на българското знаме, останали непознати за историята.

Специално за тв филма на Цицелков бе написана песен – “Героите ще се родят” в изпълнение на 14-годишната Мира, която е солист във Вокална студия „Гласове“ при НЧ“Наука-1870″ в града с педагог Мариета Жекова. Текстът и музиката са дело на Дариана Куманова, която е доцент в конкурса „Сан Ремо“. Тя прозвуча за първи път в ефира на NOVA на 3 март. Автор на аранжимента на “Героите ще се родят” е Федерико Альоша Ариоли.

Мира Попова от Троян, област област и Куманова се срещат на музикален кастинг и тогава уникалните гласови данни на момичето от Троян правят впечатление на вокалния педагог.

Впоследствие Мира печели Гран При на авторитетния конкурс „Арт Мюзик Фестивал 2019“ в Милано и още там се заражда идеята да се композира специална песен за нестандартния глас на младата изпълнителка. Интересен факт е, че Мира е на 14 години, също като създателката на българското знаме – 14-годишната Стилияна Параскевова, която преди 145 години тя се заема със задачата да създаде знаме, което да влезе в битка – Освободителната война.

Мира Попова  –  “Героите ще се родят” – написана специално за троянската певица и изпята предпремиерно в предаването  студиото на „100% будни“ на БНТ1

Вижте във видеото нейното гостуване там днес

“Героите ще се родят” – написана специално за Мира

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button