С почит към първите индустриалци в Троян

С почит към първите индустриалци в Троян  бе издадена малка  брошура. Тя е  озаглавена „Троян. Лидери на индустриализацията“  и е едно уникално издание за троянци.

Троян. Лидери на индустриализацията“ – излезе от печат в навечерието на Празника на труда.

Изданието е по инициатива на дискусионния клуб на БСП – Троян „Работилница за проучвания, анализи и идеи“.

Автор е Христо Костов, а редактор  е Ангелина Иванова.

Христо Костов е завършил Националното  училище по приложни изкуства (НУПИ) ‘Проф. Венко Колев“ Троян (Ловешка област). В момента е студент по история във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ . Има свой  музей с уникати от  бита на троянския край.

Изданието е подготвено от троянското издателство „АЛЯ“. Редактор и коректор е собственикът на издателството Ангелина Иванова, д-р на педагогическите науки, преподавател по български език и

В изданието са представени кратки биографични данни за шестима лидери на индустриализацията в Троян – Петър Балевски, Никола Цонковски, Стою Костов, Марин Стаевски, Колю Стаевски, инж. Марин Радевски.

Първото представяне ще бъде на Първи май, от 10:00 часа, по време на тържеството, посветено на Празника на труда, пред Паметника на манифестантите в Троян.

С почит към първите индустриалци,  за хората, които няма как да бъдат забравени от троянци заради своя дан в развитието на града.

С почит към първите индустриалци в Троян
Христо Костов и Ангелина Иванова

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button