Троян отдаде почит пред паметта на своите герои

Полковник Църовски: "Храбростта няма степени"

Троян отдаде почит пред своите герои  в днешния Ден на храбростта и Празник на Българската армия. Ръководството на Община Троян, представители на общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва,  Българския антифашистки съюз (БАС), партии и  общински съветници и граждани  поднесоха венци пред паметника на мемориалния комплекс при вила „Ванна“ в знак на почит и признателност към загиналите за свободата и независимостта на България и загиналите троянци.

На почетна стража бяха служещите от  военно формиарование 24430  и членове на  регионален клон на националното движение „Традиция“ – 34-ти пехотен полк“- Троян и Априлци.

Водещата Тереза Георгиева (Община Троян) напомни за дарителската кампания „Ние помним героите“ за доизграждане на мемориалния комплекс  и паметника на загиналите троянци, който е изграден през 1938 година и обновен през 2017-та.

С решение на Общински съвет Троян за 6-та поредна година по инициатива на кмета на Община Троян с еднократна помощ са наградени  военноинвалиди и пострадали от войните Станка Русанова, Цветомир Стоев  и Елица Данчева.

Слово по случай празника пред присъстващите произнесе началникът на военното формирование в Троян полковник Светослав Църовски.

„Ние всички  трябва да се гордеем с всички победи  на нашата армия. Героизмът надхвърля човешките възможности. „, каза Църовски

Той  припомни историята на  три поколения троянци, които защитават честа на отечеството. Тяхната саможертва ще остане безсмъртна. Българският воин много кратно е доказвал, че не модерното оръжие, многобройността  помагат, а силата  и духа на бойците.

Българската армия е гарант за спокойствието на българските граждани и е достоен наследник на своите деди, каза  още началникът на поделението.

„Нека не забравяме, че за храбростта няма степени. Честит празник. “ завърши своето обръщение полк. Църовски.

Троян отдаде  своята почит с венци и цветя.


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button