Виолета Комитова уволни председателя на АПИ

Община Троян не е засегната, продължават ремонтните дейности

Виолета Комитова – Министър на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) уволни председателя на Агенция пътна инфракструктура (АПИ) – инж. Апостол Минчев.

Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на агенцията. Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане.

Арх. Виолета Комитова уволни председателя на АПИ
Ремонтните дейности по улица „Васил Левски“ Троян – път II-35 Троян – Ловеч, 20.07.2021 г.

Свързахме се с инж. Николай Райковски – Началник на отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“,   дали на територията на община Троян има  проблем със спиране на дейността на служители на Агенцията. Общината не е  засегната от Заповедта на Минчев. Работи се    по рехабилитацията и подмяната на тротоарните плочи и бордюри на съществуващия път II-35 Троян – Ловеч от АПИ. Отсечката е при входа на Троян и съвпада с улиците „Васил Левски“ и „Крайречна“Арх. Виолета Комитова уволни председателя на АПИ

Другият обект – мостовото съоръжение над река Бели Осъм е в очакване на акт 16, както писахме скоро.

По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на министерството. Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища, на практика блокира дейността на фирмите, съобщават от МРРБ.

Виолета Комитова е поканила всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от г-н Минчев, на среща в министерството в петък от 11.00 ч.Арх. Виолета Комитова уволни председателя на АПИ

Мостът над река Бели Осъм е на етап – Акт 15

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button