Мостът над река Бели Осъм не е пуснат в експлоатация

Мостът над река  Бели Осъм, излизащ на бензиностанцията на „Лук ойл“  на улица „Васил Левски“ в Троян не е пуснат  неофициално в експлоатация, както се тиражира в интернет пространството.

Повод за тази статия е, че от няколко дни (събота, 31.07.2021г.)  гражданин е преместил бариерните съоръжения на съоръжението, нарушавайки  забраната да се преминава през него.

Потърсихме за отговор служители от  Агенция пътна инфраструктура (АПИ). Те отговориха , че  все още не са монтирани осветителните тела, има козметични довършителни работи по съоръжението, без които не може да се подпише констативния протокол.

Мостът над Бели Осъм не е пуснат в експлоатация
Бариерите  откъм улица „Васил левски“ – оградени , не са премахнати официално от служители на АПИ, а от „добросъвестни граждани“

На редовната сесия на  общинските съветници на 29.07. т.г.  кметът Донка Михайлова потвърди казаното от инж. Николай  Райковски (Началник на отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“ в Община Троян) на 16.07.2021 г. за Троян експрес, че  мостът е все още на етап  – Акт 15 (Прочети ТУК). В началото на  видеоматериала от сесията на Общински съвет Троян ще чуете самото изказване на кмета по този повод.

Така чаканото пускане в експлоатация на съоръжението ще е след седмици, защото паралелно със строежа на моста върви и ремонт на улица „Васил Левски“ в посока кв. Велчевски на града, който не е приключил, видно от  видеоматериала, който е направен в събота , 31.07.2021 г.

Дали е нарушен Закон или не, заради премахване на бариерните съоръжения думата имат контролиращите органи.


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button