Майкъл Иванов записа 6-та си поредна победа от 6 старта

Павел Доневски и Мирослав Христов останаха на трето място

Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг Тийм“ с „Husqvarna“  беше без конкуренция на републиканския ни шампионат по мотокрос „Kippen Grand prix“ в местността Докса баир край Кортен, община Нова Загора. Той записа 6-та си поредна победа от 6 старта.

Над 120 състезатели от 24 клуба взеха участие в първия кръг на републиканския ни шампионат по мотокрос „Kippen Grand prix“ в местността Докса баир край Кортен, община Нова Загора. Домакините от „Kippen MX Racing team” бяха подготвили отлично трасе, дълго 1620 метра, с изцяло нов питлейн, удължена писта с около 200 метра и нови елементи, които да гарантират безопасността на състезателите.

Майкъл очаквано беше без конкуренция в клас МХ1 и след отлично каране взе победата в двата манша, а с това и в крайното класиране. След него се наредиха представителят на домакините от СК „Киппен МХ рейсинг тийм“. След него се наредиха представителят на домакините от СК „Киппен МХ рейсинг тийм“ Георги Георгиев с „Kawasaki“ и Жулиан Георгиев от МСК „Александър Моторспорт“ с „Yamaha“ с равни точки. По-доброто класиране във втория манш донесоха второто място в крайното подреждане на Георги Георгиев.

Класиране МХ1:

1. Майкъл Иванов – „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“ – 50 точки

2. Георги Георгиев – „Киппен МХ рейсинг тийм“ – „Kawasaki“ – 42

3. Жулиан Георгиев – „Александър Моторспорт“ – „Yamaha“ – 42

Павел Доневски от „Троян мотор спорт“ с KTM при 85-кубиковите завърши 3-ти. Първи е Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ с „GasGas“, със среброто  – Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“

В групата над 55 години  Мирослав Христов – „Троян мотор спорт 01“ – „Yamaha“  финишира 3-ти след   Димитър Аргиров от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Suzuki“ и Кристиан Цанов от „Севлиево 2004“ с „Yamaha“,

Класиране МХS (55+):

1. Димитър Аргиров – „Киппен МХ рейсинг тийм“ – „Suzuki“ – 50 т.

2. Кристиан Цанов – „Севлиево 2004“ – „Yamaha“ – 42

3. Мирослав Христов – „Троян мотор спорт 01“ – „Yamaha“ – 38

Източник
https://sportal.bg/news-2021090516021587145

Свързани статии

Back to top button